Deel dit artikel:

Renners fluiten motards uit in Dauphiné

Sfeer tussen renners en motards is grimmig.

Het ongenoegen over de rol die motards in koers spelen neemt toe. Sinds het motorongeval in de Baloise Belgium Tour spreken renners er nog meer over en laten ze emoties de vrije loop. In Criterium du Dauphiné floten enkele renners motards uit en maakten zij verwijten. Dit nadat motards al na vijf kilometer koers het peloton wilden passeren. “Als dat na 25 kilometer gebeurt, dan snappen we dat, maar niet zo kort na het vertrek. Dan is men gewoon te laat gaan rijden”, klinkt het.

Ook op de sociale media proef je het ongenoegen onder de renners voortdurend. Onder meer Tony Martin ergerde zich eerder deze week over een voorval in Criterium du Dauphiné. “Vandaag probeerden motoren wederom het peloton te passeren in de hectische laatste 20 kilometer. Bij een volgende valpartij was er geen enkele ruimte geweest om te reageren”, schreef de Duitser. Hij voegde daar als bewijs een video aan toe. “Heeft niemand geleerd van Gent-Wevelgem en de Belgium Tour? Het leven van een renner lijkt volgens de UCI niets waard.”

Er viel intussen goed nieuws op te tekenen bij Lotto-Soudal. Stig Broeckx verkeert namelijk niet meer in levensgevaar, nadat twee operaties vorige week het gewenste effect hebben opgeleverd.  Het voornaamste slachtoffer van de val in de Baloise Belgium Tour is elf dagen kunstmatig in coma gehouden. Dokteren wilden hem zo de gelegenheid geven te herstellen van de operaties. Wat de neurologische gevolgen zijn, is op dit moment niet bekend. Dat wordt onderzocht als de situatie van de 26-jarige langdurig stabiel is.