Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rapha’s nieuwste fietsbroek: Pro Team Powerweave Bib Shorts

Lichtgewicht, een hoog ademend vermogen en extra comfort. Dat is waarvoor de nieuwe Powerweave Bib Shorts van Rapha staat. De Powerweave Bib Shorts is het resultaat van achttien maanden nauw samenwerken met de renners van EF Education First Pro Cycling.

De bib shorts is gemaakt van powerweave. Hierbij gaat het om een geweven materiaal dat machinaal wordt vervaardigd. En vooral met precisie. Over elke steek is nagedacht. Daardoor kan Rapha garanderen dat er minder materiaal nodig is en dat het product luchtiger is. Rapha illustreert het aan de hand van een cijfer: de nieuwe bib shorts is 20 procent lichter dan de Pro Team Bib Shorts.

Minder naden

De voordelen van het nieuwe materiaal reiken verder: powerweave past zich beter aan het lichaam aan en heeft minder plooien. Er zijn namelijk minder panelen nodig voor de broekproductie. Dat vertaalt zich in minder naden, en dus minder wrijving en meer comfort. De grippers aan de pijpen en het logo van Rapha zitten in het materiaal verweven. Ook dat bespaart uiteraard naden.

Vernieuwd zeem

Mensen die al vertrouwd zijn met Rapha, vinden in de broek een vernieuwd zeem. Rapha heeft in de Powerweave Bib Shorts gekozen voor een 5 millimeter dik zeem. Dat is dunner dan de zemen die tot dusver uit de Rapha-fabriek kwamen. Rapha kan dat doen door gebruik van een steviger materiaal met een hogere dichtheid. Daardoor blijft het comfort op niveau. Daarbij voert het materiaal lichaamsvocht snel af.

Prijskaartje

Wie deze Powerweave Bib Shorts graag in zijn of haar kledingkast wil hebben, moet behoorlijk diep in de buidel tasten. Het prijskaartje: 325 euro. In het begin biedt Rapha de roze variant exclusief aan RCC-members aan (Rapha Cycling Club). Later dit jaar zal er een openbare launch plaatsvinden met de zwarte variant.

Gerelateerde artikels