Deel dit artikel:

Rapha en Van Gogh Museum lanceren Van Gogh-collectie

Rapha lanceert een collectie in samenwerking met het Van Gogh Museum. Er zijn details uit diverse werken van Vincent van Gogh verwerkt in een jersey, een T-shirt, een musette, sokken en een cap. Basis van alle ontwerpen is Van Goghs schilderij Het gele huis (1888).

Het gele huis is een van de meest bekende schilderijen van Van Gogh. Deze locatie in het Franse Arles was voor de schilder de plek waar hij andere kunstenaars kon uitnodigen om samen te schilderen en elkaar te inspireren. Daarom is dit werk gebruik als symbool voor deze lijn. In de ontwerpen vind je ook details terug van zeven andere werken van Van Gogh, waaronder De roze perzikboom (1888), Veld met irissen bij Arles (1888) en Vlinders en klaprozen (1889).

Met de Rapha Clubhuizen biedt Rapha wereldwijd eigen locaties waar mensen elkaar kunnen treffen, zij het niet om te schilderen, maar om te fietsen. Om het clubgevoel te benadrukken houdt Rapha dagelijks ritten vanaf het clubhuis in Amsterdam die je samen of alleen kunt doen. Voor deze zogeheten capsulecollectie hebben Rapha en het Van Gogh Museum een route door Amsterdam uitgezet.

Van Gogh kwam naar Amsterdam voor zijn studie meetkunde en algebra en vond de stad prachtig. In brieven wist hij vaak de sfeer van de stad te vangen door deze te vergelijken met schilderijen. Al fietsend ontdek je de plekken waar Van Gogh woonde en studeerde en andere Amsterdamse hoogtepunten. Zo kom je tijdens de rit langs de Marinewerf, Kattenburgerbrug, Zuiderkerk en de winkel van zijn oom Cor. Je sluit de tocht af met een bezoek aan het Van Gogh Museum en het Rapha Clubhuis. Download hier de gratis Rapha x Van Gogh Museum Ride.

Op zondag 25 september organiseert Rapha exclusief voor RCC leden een tocht van Breda naar Zundert, waar Vincent van Gogh geboren is. Vanuit Zundert zigzagt de route door Brabant, naar Nuenen. Vincent woonde hier met zijn ouders van 1883 tot 1885. Een vierde van zijn werken is in dit dorp gemaakt. De route eindigt bij station Eindhoven. Houd de website en social media-kanalen van Rapha Amsterdam in de gaten voor meer nieuws en updates.

De producten uit de Van Gogh-lijn zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via het Rapha Clubhuis in Amsterdam. De musette, caps en sokken zijn ook verkrijgbaar via de online museumwinkel van het Van Gogh Museum. Ga voor meer informatie naar de website van Rapha.