Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Race-ready met wielerkleding Shimano

Shimano staat niet alleen bekend om haar uitstekende componenten, maar ook om haar kleding. Voor deze zomer zitten er enkele fraaie outfits tussen. In de modebijlage Shot, onderdeel van de nieuwste Grinta!, hebben we een fotoshoot opgenomen met enkele Shimano-outfits voor mannen en vrouwen.

Lorenzo is van mijlenver zichtbaar in het Evolve shirt (159,99 euro) waarvan we de kleur niet anders kunnen benoemen dan ‘Shimano- blauw’. De tweelagige structuur van het shirt reguleert de luchtstromingen en zorgt voor koeling. De geïntegreerde laag biedt een alternatief voor traditionele baselayers. Extra aandacht werd besteed aan de rits, die ook met fietshandschoenen aan makkelijk te openen en te sluiten is.

De grotendeels zwarte Evolve bibshort (179,99 euro) is race-ready met een geïntegreerd zakje op de broekspijp waarin je een energiereep of -gel kan opbergen. Aan zijn voeten draagt Lorenzo de lange Original sokken (12,99 euro) en de opvallende RP9 schoenen (269,99 euro). Met de Lazer Z1 (199,99 euro) voelt Lorenzo amper dat hij een helm draagt.Bij Shimano vindt Fatima een uitrusting die het vrouw-zijn van kop tot teen benadrukt. Een donkerblauw met smaakvol donkerroze Team Shirt (69,99 euro) en matchende short (74,99 euro) met een hoge en brede tailleband in een anatomisch patroon speciaal voor dames. Met de zwarte sokken met normale enkelhoogte (12,99 euro) maakt Fatima geen enkele stijlfout.

De donkergrijze RP700 schoenen (199,99) met roze biesjes zijn een veilige keuze op modevlak, waarbij Fatima wel bewust voor ongeëvenaarde prestaties kiest. Het soepele kunstleer met hoge dichtheid geeft de schoen een superieure pasvorm. De lichte carbon composiet buitenzool is ontwikkeld voor een optimale stijfheid, ook tijdens langere ritten. De externe, gekromde hielcup verstevigt de hiel en de voet. De Lazer Blade helm (94,99 euro) is een meid voor alle werk.