Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Proteam Bicycle Care demonstreert speciale framecoating op Velofollies

Tal van merken uit de fietsbranche trekken volgende week naar Kortrijk voor Velofollies (17 tot en met 19 januari). Eén daarvan is Proteam Bicycle Care. Het bedrijf zet op de beurs zijn water- en vuilafstotende coating in de schijnwerpers.

Als een fiets beschermd is tegen zand, zout, modder en vocht, gaat deze langer mee en heeft de eigenaar daar langer plezier van. Proteam Bicycle Care heeft precies om die redenen een water- en vuilafstotende coating (op basis van Siliciumdioxide) ontworpen. Dit is een dun laagje dat zich in de poriën van de lak hecht. De fiets blijft er langer als nieuw uitzien en de coating verlengt de levensduur. Waterdruppels, bijvoorbeeld, drogen hierdoor niet in op het frame maar druipen er direct vanaf.

Voor speciaalzaken en doe-het-zelvers

Proteam Bicycle Care volgt twee sporen: er zijn producten voor fietsspeciaalzaken en fietsers. Fietsspeciaalzaken brengen de coating eenvoudig aan met een airbrush. Er wordt hierdoor geen enkele plek overgeslagen en demontage van de onderdelen is dus overbodig. Naast deze dienstverlenende producten voor de vakhandel heeft Proteam een consumentenlijn voor de fietsgekke doe-het-zelvers. Alle fietsen kunnen ermee behandeld worden: Denk dus niet alleen aan racers en atb’ers, maar ook aan elektrische (lease)fietsen.

Luxere uitstraling

Gerlof van Jaarsveld, eigenaar van Salomo Bikes uit het Nederlandse Medemblik: “Sinds anderhalf jaar werken wij met de producten van Proteam. Hierdoor is de toegevoegde voor klanten groter. Iedere fiets kan hiermee behandeld worden. Fietsen krijgen een mooie, luxere uitstraling. Mat blijft wel gewoon mat. Als je een fiets hebt met wat oppervlakkige krassen, dan zullen deze sterk verminderen. De nieuwe Clean and Cure SiO2 Sealant is wat mij betreft een topper als je het hebt over gemak en snelheid.”

Eerder al in de prijzen

In het najaar van 2017 begon Proteam Bicycle Care met het aanbieden van deze coatings. Na het winnen van de innovatie award op de BikeMotion in 2018 ging het hard. Binnen een anderhalf jaar telde het merk meer dan honderd service centers in de Benelux en daarbuiten. Proteam Bicycle Care richt zich nu nadrukkelijker op België en staat daarom op 17, 18 en 19 januari op Velofollies in Kortrijk (stand R24). Ga naar de stand voor een demo.

  • Op Velofollies heeft Proteam Bicycle Care een prijsvraag. De winnaar hoeft zijn/ haar fiets twee jaar lang niet te poetsen