Deel dit artikel:

Proefrit voor aankoop belangrijk voor e-bikers

E-bikes en speed pedelecs slaan alsmaar meer aan bij Vlamingen. Bijna 8 op de 10 Vlamingen die al een e-bike heeft, kocht die fysiek aan. Een bezoek aan een ‘echte’ winkel is dus duidelijk nog steeds een must, en daarom opende fietsmerk Gazelle vorige week het allereerste e-bike testcenter in België.

Liefst 85% van de Belgische consumenten vindt het belangrijk om zijn of haar e-bike vóór de aankoop ervan te kunnen testen met een proefrit. Om daarop in te spelen, opende het Nederlandse fietsenmerk Gazelle vorige week donderdag een testcenter voor e-bikes in het Antwerpse Rumst. Daar kunnen geïnteresseerden e-bikes testen en advies op maat krijgen, om uiteindelijk de geschikte fiets te vinden.

Populariteit

Zo’n testcenter is welgekomen, want e-bikes nemen in veel gezinnen een alsmaar prominentere rol in. Ongeveer een derde van de huidige e-bikers gebruikt die dagelijks voor woon-werkverkeer en recreatieve activiteiten.

De voornaamste reden waarom we steeds vaker kiezen voor een elektrische tweewieler, is omdat het een gemakkelijkere manier is om mee door het verkeer te komen. Meer beweging en milieuvriendelijkheid zijn daarnaast nog andere drijvende factoren om e-bikes boven de wagen te verkiezen. 

“De belangstelling voor e-bikes in België blijft groeien”, zegt Paul Vreeburg, algemeen directeur van Gazelle. “Voor een merk als Gazelle, met jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van e-bikes, is het een logische stap om het E-bike Testcenter in Rumst te openen. Consumenten kunnen onze e-bikes uitgebreid proefrijden zodat ze kunnen ervaren hoe graag ze rijden met een e-bike, en zodat ze nadien de geschikte fiets voor hen vinden.”

Een blik binnenin het testcenter in Rumst.