Deel dit artikel:

Poll: is de parkoersverlegging van de Ronde een goede zet geweest?

Veel wisselende meningen over wijzigingen in Ronde-parcours.

De verplaatsing van de start van ‘Vlaanderens Mooiste’ naar Antwerpen heeft heel wat stof doen opwaaien. Veel (Vlaamse) wielerfans uitten hun mening op social media. Deel van de kritiek: geldbelangen zouden te veel gewicht hebben gekregen in de afweging. In Terzake ontkende Wouter Vandenhaute, de grote man bij Flanders Classics, dat commerciële redenen hebben meegespeeld bij de beslissing.

  • Wij zijn benieuwd: wat vinden jullie van de verhuziing van Brugge naar Antwerpen? Laat het weten in de poll op Grinta.be. En geef je mening op Facebook!

Vandenhaute, die ook de Muur liet terugkeren, stelt dat Antwerpen nu eenmaal de grootste stad van Vlaanderen is. Ze heeft bovendien aangetoond dat ze sportminded is. “Je moet durven veranderen op een moment waarop het goed gaat”, meent Vandenhaute. “Bij de vorige verandering was er meer commotie, maar ik denk dat vandaag iedereen erkent dat de Ronde er staat. Dat heeft ons vertrouwen gegeven om deze verandering door te voeren”, zei hij in het programma.