Deel dit artikel:

Polar lanceert upgrade van Vantage-horloge

Het multisporthorloge Polar Vantage dat enkele jaren geleden op de markt kwam, krijgt een verbeterde versie. Deze krijgt een toepasselijke naam: de Vantage V2.

De Vantage V2 die nu wordt gelanceerd heeft een nog langere batterijduur. Tussen veertig en honderd uur, afhankelijk van de functies die je activeert. Het horloge is iets lichter dan zijn voorganger. Door de aluminium case is het gewicht gezakt naar 52 gram. De sensor die in het horloge zit om je hartslag via je pols te meten, is ook beter geworden. Werken met een borstband met hartslagsensor kan ook nog altijd.

De mogelijkheden met de Polar Vantage V2 zijn uitgebreid. Met de vorige versie kon je al enkele eenvoudige conditietests afleggen. Met het nieuwe horloge kan je je eigen Performance Test afleggen, zowel voor lopers als fietsers. Als fietser kan je een FTP-test van 20, 30, 40 of 60 minuten activeren, waarbij je zowel je VO2 Max, je maximale vermogen als je FTP (het vermogen dat je een uur lang kunt volhouden) kent.

Recovery Leg Test

Zoals elke slimme multisporthorloge registreert de Vantage V2 niet alleen al je gegevens maar helpt ze ook juist te interpreteren zodat je slimmer kan trainen en voldoende rust neemt. Zo zijn er verschillende Recovery Tests. Door enkele keren omhoog te springen, weet je of je beenspieren bijvoorbeeld twee dagen na een zware klimrit al voldoende hersteld zijn.

Je slaappatroon houdt de Vantage V2 ook in de gaten. Hoe goed heb je geslapen? Hoe was je slaap opgedeeld naargelang lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap? Ben je voldoende gerecupeerd? Het horloge vertelt het je.

Drink nu!

Bovendien kan je voor lange trainingen of wedstrijden waarschuwingen programmeren. De Fuelwise Smart Fueling Assistent helpt je eraan te herinneren om op tijd te eten en te drinken. Na de training kan je een overzicht opvragen van hoeveel vetten en suikers je hebt verbruikt en hoe de verhouding daartussen zit.

Een paar hightech snufjes zitten er ook op de Vantage V2. Zoals een weersvoorspelling voor twee dagen of de mogelijkheid om op je horloge door de muzieklijst op je telefoon te gaan, zonder je smartphone nog uit je zak te moeten halen.

De Polar Vantage V2 is standaard verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, zwart of kaki. Andere kleuren van polsbandjes zijn apart te bestellen in verschillende lengtes naargelang de breedte van je pols. Prijs: 499,90 euro (of 549,90 met hartslagband)

Gerelateerde artikels