Deel dit artikel:

Polar Grit X: nieuw sporthorloge voor avonturiers

Het begint erop te lijken dat we ons vakantiegeld deze zomer niet zullen moeten spenderen aan een weekje fietsen in Gran Canaria of een bikepacking door de Himalaya. Maar ‘always look on the bright side of life’: je kan die centen nu misschien wel in een leuk accessoire investeren. De splinternieuwe Polar Grit X multisporthorloge is zo’n hebbeding dat vooral de avontuurlijke fietsers zal kunnen bekoren (wanneer ze weer uit hun kot mogen).

Het Finse Polar is al meer dan 40 jaar toonaangevend in het wereldje van de draagbare sporttechnologie en vandaag stellen ze hun nieuwste telg voor: de Polar Grit X. Deze ‘outdoor multisports watch’ is ontworpen voor de liefhebbers van het ruigere werk in de wijde natuur. Maar ook wie z’n uitdagingen niet per se in het Amazonewoud of de Rocky Mountains gaat zoeken, zal het robuuste ontwerp, licht gewicht en de ultralange batterijduur van de Grit X op prijs kunnen stellen.

Militair uithoudingsvermogen

De Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G. Wat dat precies betekent: geen idee. Maar ‘Kamp Waes’ indachtig, kunnen we er wel vanuit gaan dat dit horloge tegen een stootje kan. Met slechts 64 gram is het ongelooflijk licht, zonder in te boeten op batterijduur. De batterij gaat tot 40 uur mee in volle trainingsmodus en tot 100 uur in spaarstand. Een groot uithoudingsvermogen dus. Perfect wanneer ook jij graag grote uitdagingen aangaat!

Hill Splitter: anticipeer op klimmen en dalen

Buiten trainen betekent ook vaak variabel terrein overwinnen. Om je tijdens beklimmingen niet volledig op te blazen en de rest van je tocht op het spel te zetten, kan je maar beter goed anticiperen op de intensiteit van de klim. De nieuwe Hill Splitter-functie detecteert automatisch de elevatie en of je een heuvel op of af gaat. Na je rit krijg je gedetailleerde prestatie-informatie die je inzicht geeft in de intensiteit van je sessie en je leert hoe je je snelheid in diverse stadia best aanpast voor een meer gestructureerde training.

Slimme voedingsassistent

Hoe vaak horen we tijdens de koers José De Cauwer niet zeggen dat de renners onderweg genoeg moeten eten en drinken? Ben jij die gevleugelde woorden onderweg ook al even vaak vergeten als wij.? Dan zal de FuelWise-functie van de Grit X je bevallen! De Polar stuurt je herinneringen op de momenten dat je iets moet eten of een slok moet drinken. Die herinneringen stel je ofwel manueel in, ofwel kies je voor de automatische reminders. Zo helpt de Grit X je om het juiste niveau van hydratie en voedingsstoffen te behouden tijdens langere tochten.

Waar naartoe en welk weer wordt het?

Naast een José De Cauwer zit er ook een Frank Deboosere in de Grit X verscholen. Want dit horloge geeft je een gedetailleerde, tweedaagse weersvoorspelling. Voor de routeplanning en –begeleiding kan je dan weer op een integratie met de Komoot-app rekenen. Zo verloopt jouw rit altijd over de fijnste wegen en trails.

Daarnaast beschikt de Grit X ook nog over een pak Smart Coaching functies van Polar. Je hartslag wordt aan je pols gemeten via optische hartslagmeting met een unieke en uiterst nauwkeurige sensorfusietechnologie. Via Nightly Recharge en Sleep Plus Stages meet de Grit X de kwaliteit van je slaapcycli en ontdek je hoe goed je ‘s nachts herstelt van je inspanningen overdag, Met FitSpark krijg je dagelijkse trainingen en workouts, gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistoriek en herstelinformatie. En uiteraard krijg je ook toegang tot Polar Flow: de app waarin je je prestaties en trainingen tot in detail kan plannen en analyseren.

De Polar Grit X kost €429,90 en komt in zwart, groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Dit multisporthorloge is momenteel enkel te koop via de webshop van Polar en vanaf begin mei 2020 ook bij de retailers. Diverse andere polsbandjes van siliconen, textiel en leer zijn verkrijgbaar voor respectievelijk €29,95, €39,95 en €49,95.

Meer info op de website van Polar.