Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pedalpact.cc: het nieuwe LinkedIn voor fietsers

Wielrennen biedt een kans om het zakelijk netwerk te vergroten, zo hebben de oprichters van Pedalpact.cc geconcludeerd. Pasgeleden lanceerden zij hun digitale ontmoetingsplatform. Dit is een tool om afspraken te maken voor zakelijke fietsritten. Reeds 250 zakelijke fietsers met een racefiets, mountainbike en/ of gravelbike zijn er reeds geregistreerd. Vooralsnog is registreren gratis.

Het idee achter Pedalpact.cc is het leren kennen van nieuwe zakenrelaties. Niet ergens in een saaie, steriele vergaderzaal, maar op de fiets. Het draait dus om fietsende businesscontacten maken. Je kunt met alle gebruikers op het platform afspreken, op een moment waarop jij dat wil. Momenteel zijn er ruim 250 fietsers waarmee je op pad kunt gaan. Maar Pedalpact.cc wil het daar niet bij laten: het streven is om binnen een jaar een community van duizend zakelijke fietsers te hebben.

Sluit een ‘pact’

Iedere gebruiker heeft een eigen profiel op Pedalpact.cc. Met een paar kliks plan je vervolgens je eigen zakelijke fietsrit op een plek en locatie naar keuze. Vervolgens nodig je de fietsers uit die je qua profiel interessant vindt. Door te zoeken en filteren kun je precies de specifieke persoon vinden die je zoekt. Je kunt tevens aansluiten bij een bestaande rit. Deze ‘pacts’ worden in een persoonlijke agenda geplaatst. Het platform werkt in alle webbrowsers op mobiel en pc.

“In de toekomst willen we ook graag een app bouwen. Maar eerst willen we ons focussen op het vergroten van onze community. Daar ligt immers de waarde voor de zakelijke fietser”, aldus oprichter Daan Walet.

Tijd besparen

“Iedereen heeft het druk. Dus als je tijdens je fietskilometers je zakelijk netwerk kunt vergroten, sla je twee vliegen in één klap. En doordat je op pedalpact.cc van tevoren ziet wie meefietst, kun je precies aansluiten bij die ritten die jou interessant lijken. Zo wordt netwerken niet alleen leuker, maar pluk je er hopelijk ook meer vruchten van. En als je zakelijk uitgepraat bent, kun je altijd nog over carbon en staal praten”, stelt Walet, die ook wielershirts met eigen naam en bedrijfsnaam wil ontwikkelen.

Voorlopig nog gratis

Pedalpact.cc wil eerst een voldoende groot zakelijk netwerk ontwikkelen. Daarom besloot de start-up het lidmaatschap in de beginfase gratis te maken. Dit blijft zo totdat er voldoende leden zijn. Naar verwachting zal pedalapact.cc het lidmaatschap van het zakelijke netwerk omtrent 2022 betaald gaan maken (ongeveer 120 euro per jaar). Alle huidige leden krijgen voor die tijd een exclusieve korting aangeboden.