Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Peaty’s breidt gamma uit met drie biologisch afbreekbare oliën

Peaty’s heeft haar assortiment onderhoudsmiddelen uitgebreid met een serie biologisch afbreekbare producten. Het gaat om de Bicycle Assembly Grease, Peaty’s High Speed Grease en Peaty’s Max Grip Carbon Gripper Paste.

Allereerst iets over Peaty’s, een merk dat in onze regionen wellicht nog iets minder bekend is. Het is het geesteskind van Steve Peat. Tussen 1998 en 2010 werd hij acht keer Brits Kampioen downhill, drie keer Europees kampioen en één keer wereldkampioen. Bovendien won hij in die periode zeventien manches van de wereldbeker downhill. Nadat de Engelsman in 2016 zijn downhillfiets opborg, richtte hij zich met evenveel passie op een nieuwe uitdaging: onderhoudsmiddelen voor fietsen ontwikkelen. De merknaam was snel gevonden.

Peaty’s biedt een compleet assortiment aan smeer- en schoonmaakmiddelen, aangevuld met tubeless ventielen, tubeless velglint en tubeless sealant. Doorlopende vernieuwing en innovatie is ook een belangrijke pijler, getuige de recente toevoeging van drie nieuwe, biologisch afbreekbare oliën (alle drie een adviesprijs van 11,99 euro). Die zijn het resultaat van vele producttests en samenwerking met mechaniekers.

Peaty’s Assembly Grease maakt gebruik van de nieuwste generatie basisoliën en additieven om langdurige, lage wrijvingsprestaties te leveren onder hoge druk. Hij spoelt niet gemakkelijk van de ketting en andere onderdelen en biedt bescherming tegen corrosie. Peaty’s High Speed Grease is wat dunner en loopt sneller, maar heeft wel gelijke eigenschappen als Peaty’s Assembly Grease. Peaty’s adviseert het speed vet te gebruiken voor racewiellagers, trapassen en andere bewegende onderdelen. Peaty’s Max Grip Carbon Gripper Paste is dan weer bedoeld voor gebruik op carbon sturen, stuurpennen en zadelpennen.

Gerelateerde artikels