Deel dit artikel:

Paolo Bettini zet Italiaanse fietscultuur, bestemmingen en keuken in spotlights

Paolo Bettini maakt zich sterk voor een nieuw project dat fietsen, aantrekkelijke bestemmingen en de Italiaanse keuken nog beter met elkaar gaat verbinden. De naam: Bike and Taste. 

Bike and Taste is een website die draait om de promotie van fietstoerisme. Hij is opgezet met als doel bestemmingen met een hoge aantrekkingskracht op fietsers in de kijker te zetten. De initiatiefnemers hebben oog voor de combinatie van goede fietscondities en de Italiaanse keuken. Kortom: slow biking. Bike and Taste betrekt hotels, vakantieboerderijen en bed and breakfasts om fietsers kennis te laten maken met aangename, natuurrijke plekken en Italiaanse gastvrijheid en smaak. 

Paolo Bettini, meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen, is ingestapt als ambassadeur van Bike and Taste. En meer dan dat: hij zal fietsers persoonlijk begeleiden bij het ontdekken van een deel van het glooiende Toscane. Specifiek gaat het hier om Pomarance en Val di Cecina. 

“Ik heb mijn hele carrière getraind op de wegen van deze heuvels en ben blij dat er eindelijk een project is dat dit buitengewoon mooie gebied in de schijnwerpers zet. Nog meer mensen kunnen er zo van genieten”, zegt Bettini. 

“De cijfers bevestigen dat fietsen steeds meer een synoniem is voor vrijheid. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor de fiets, puur om te genieten van de buitenlucht en om een tragere manier van leven te herontdekken. Ik wil het bestuur van de stad Pomarance en het hele district bedanken, omdat zij het belang hebben ingezien van de ondersteuning van het fietstoerisme. Juist op dit moment is dat belangrijk. De fiets is een buitengewoon middel dat ons helpt bij het herstel na de pandemie.”

Bike and Taste richt zich overigens niet alleen op Toscane. Ook de heuvels van Valdobbiadene – UNESCO Werelderfgoed in Veneto – zijn als bestemming opgenomen. Ga voor meer informatie naar de website.