Deel dit artikel:

Openingsweekend voor wielertoeristen met Kuurne en Omloop

Vanaf 27 februari kunnen wielertoeristen er weer volop tegenaan.

Wielertoeristen kunnen vanaf dit weekend voor de eerste keer hun fiets van stal halen. Want op zaterdag 27 en zondag 28 februari zijn er respectievelijk de Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo en de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo. De deelnemers krijgen zeker en vast een prachtig parcours voor de wielen geschoven. De weersvoorspellingen zijn relatief gunstig, want regen lijkt er vooralsnog niet te vallen.

Deelnemers aan de Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo kunnen zich nog tot op de dag zelf online registreren. De Cyclo biedt een keuze uit drie trajecten: 40, 70 en 100 kilometer. De start wordt gegeven vanaf 8 uur. Achteraf is er een après-bike voorzien. Meer informatie via www.kuurne-brussel-kuurne.be/cyclo

Voor de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo kan er online ingeschreven worden tot donderdag 25 februari, maar ook op de dag zelf worden nog inschrijvingen ontvangen. Er is keuze uit een tocht van 70 of 105 kilometer. Dit jaar is er ook een vrouwenpeloton met personal coaches Johan Museeuw en Fenna Vanhoutte. Om 9.30 uur vertrekt iedereen aan ’t Kuipke in Gent gezamenlijk voor een tocht van 70 kilometer. Wie wil meedoen kan op de dag zelf inschrijven, met vermelding dat het gaat om een deelname aan het Proximus Vrouwenpeloton met Johan Museeuw.

Tijdens de tochten van de Proximus Cycling Challenge maken de deelnemers kans op mooie prijzen. Zo is er tijdens de Omloop een Samsung Tablet en VIP-tickets voor de Brabantse Pijl te winnen. Verder is er net als vorig jaar ook een Proximus Bike Wash, om na de tocht de fiets weer schoon te maken, en een tijdsregistratie aan de Paddestraat. Inschrijven kan via www.proximuscyclingchallenge.be (JL)

 

 

Gerelateerde artikels