Deel dit artikel:

Ook Scicon gaat zadels maken

Alhoewel wij dachten dat de markt van high-end sportieve fietszadels redelijk verzadigd was, zien de merken dat blijkbaar toch anders. Scicon - bekend van zijn uitgebreide tassengamma – heeft met de Elan zijn eerste fietszadel klaar.

Niklas Quetri leidde de ontwikkeling van het nieuwe zadel. “We ontwikkelden het Elan zadel in de eerste plaats om de druk die renners ervaren als ze in een agressieve aerodynamische positie rijden te verminderen. Tweede doel was om meer comfort te bieden als er in een meer rechtop zithouding wordt gefietst, bijvoorbeeld op training. Tijdens het onderzoek kwamen we er achter dat de aerohouding op een racefiets grote gelijkenissen vertoont met hoe een mountainbiker op zijn fiets zit in steile beklimmingen: dan ga je vooraan ook wat dieper zitten om het voorwiel aan de grond te houden”, aldus Quetri.

Zoals de meeste moderne high-end zadels is het Elan zadel kort en breed met een centrale uitsparing, vergelijkbaar met het Selle San Marco Shortfit zadel is ook de Elan licht gewelfd. Gebouwd op een met carbonvezels versterkte polymeer schaal en een carbon rail weegt het 148 x 248 mm metende Elan zadel 199 gram en moet er 199 euro voor op tafel komen. Da’s dus één euro per gram. Om de lancering van het zadel wat extra cachet te geven komt er voor 249 euro een exclusieve limited edition van het Elan zadel. Voor de vijftig euro extra krijg je bij het genummerde zadel een zadeltasje met een binnenband, bandenlichters, bandenplakkers, eigendomscertificaat en een CO2 patroonkop.

Gerelateerde artikels