Deel dit artikel:

Ontdek welk zadel het beste bij jou past met Selle Italia idmatch

Het belang van een goed zadel is een onderschat fenomeen. Rugpijn, zadelpijn en klachten aan de prostaat wil je immers voorkomen als mountainbiker of racefietser. Een zadel moet dus comfortabel , maar ook sterk en duurzaam zijn. Om te bepalen welk zadel daadwerkelijk het beste bij jou past heeft Selle Italia de idmatch technologie ontwikkeld.

Het merendeel van de fietsers zal het ongetwijfeld herkennen: zadelpijn. Niets is zo vervelend wanneer je met de racefiets op pad bent en met klachten aan het zitvlak geconfronteerd wordt. Om die ergernis te voorkomen, heeft Selle Italia idmatch ontwikkeld.

Op basis van de breedte van de bekken, de omtrek van de bovenbenen en de flexibiliteit van de bekken bepaalt de software van idmatch welk type zadel het beste bij je past. Daarbij wordt eveneens de afstand tussen de zitbeenderen berekend aan de hand van de verhouding tussen de breedte en de flexibiliteit van de bekken. Op die manier kan de technologie nauwkeurig bepalen welk zadel jij nodig hebt.

Bekijk in de video hieronder hoe idmatch werkt:

Maatvoering
Selle Italia verdeelt de zadels onder in twee hoofdcategorieën: S en L. Fietsers met smalle bekken zullen eerder naar zadels van type S neigen, terwijl wielrenners met bredere bekken comfortabeler zitten op zadels met maat L.

Onder die hoofdcategorieën vallen telkens drie subcategorieën. Zo krijg je zes verschillende maten: S1, S2, S3, L1, L2 & L3. Het verschil tussen de subcategorieën zit in de aanwezigheid van al dan niet een uitsparing.

Zo hebben de zadels S1 en L1 geen uitsparing. Dat is gunstig voor de minder flexibele fietser. Zadels S2 en L2 hebben een kleine uitsparing, geschikt voor fietsers met een gemiddelde flexibiliteit. De lenigste fietsers onder ons komen juister weer het best tot hun recht op zadels S3 en L3 met een grote uitsparing.

Ter aanvulling op deze zes verschillende maten, heeft Selle Italia ook vier zogenoemde ‘Friction Free’ maten (S1 FF, S2FF, L1 FF & L2FF). Deze zadels met gestroomlijnde neus voorkomen wrijving tussen de dijen en de zijkant van het zadel. Op die manier kan Selle Italia inspelen op de diversiteit onder de fietsers, want iedere wielerliefhebber verdient het juiste type zadel.

Dealerlocator
Ook overtuigd van de technologie achter idmatch? Klik dan hier om de dichtstbijzijnde Selle Italia dealer met idmatch te vinden.