Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ontdek de nieuwe fietsspots Hochkönig in Salzburg en Wels in Opper-Oostenrijk

Een nieuw fietsjaar op de weg is begonnen. Heb je nog geen plannen voor je fietsvakantie? Welnu, dan is het wellicht de moeite waard om door de nieuwe catalogus van Roadbike Holidays te bladeren.

De catalogus van 2018 toont, zoals je bij een catalogus mag verwachten, het hele gamma van Roadbike Holidays. Wielerfans vinden er gespecialiseerde hotels voor wielrenners en regio’s voor vier seizoenen in het zadel. Voor het komende fietsseizoen wordt het assortiment uitgebreid met twee nieuwe ledenregio’s, Hochkönig in Salzburg en Wels in Opper-Oostenrijk, evenals drie nieuwe bedrijven.

Roadbike Holidays
Bij Roadbike Holidays zorgen 36 hotels in 28 regio’s en 4 landen voor compleet georganiseerde fietsvakanties. Het hele jaar door kunnen wielrenners bij het bedrijf terecht voor een sportieve vakantie doorbrengen in fraaie streken van Europa.

Gegarandeerd zon heb je op het Spaanse ‘eiland van de eeuwige lente’ Fuerteventura. Ook in de zuidelijke regio’s van Italië hebben mediterrane omstandigheden de overhand tijdens het koude seizoen. Rond de merenregio’s van Karinthië en Salzburg en in Opper-Oostenrijk beleven wegfietsers al vanaf maart onvergetelijke momenten in het zadel. In vele delen van Zuid-Tirol en in de Allgäu worden de eerste kilometers ook al in het voorjaar afgelegd, voordat men in mei aan de klassieke Alpenpassen begint.

Wielrennersregio Wels
De stad Wels met haar 60.000 inwoners ligt genesteld in de weilanden, bossen en heuvels van de Vooralpen in Opper-Oostenrijk. Talrijke verkeersarme maar goed aangelegde wegen maken het gebied rond de stad tot een Eldorado voor wielrenners. Wels combineert een urban lifestyle met het karakteristieke landschap voor wielertochten en een bijzondere service voor wegfietsers.

Hochkönig
De regio Hochkönig rond het dorp Mühlbach in de regio Salzburg is ideaal voor veeleisende wegtochten, omgeven door een spectaculair berglandschap. De klim naar het Arthur-huis, aan de voet van de rotswanden van de Mandl aan de zuidoostelijke rand van het Hochkönig-massief en de Pinzgauer-ronde, inclusief de Grossglockner Hochalpenstrasse, zijn twee van de vele hoogtepunten in deze fietsregio.

Drie nieuw aangesloten bedrijven breiden het aanbod uit: 
• Hotel Bären & Cafe Deli – Regio Bregenzerwald
• Charme Sporthotel Marmotta Alpin Hotel – Regio Hochkönig
• See & GenussHotel Silvia – Regio Klopeiner See – Zuid-Karinthië

  • Bekijk de nieuwe catalogus hier

Gerelateerde artikels