Deel dit artikel:

Onderzoek: steeds meer Britse fietsers negeren verkeersborden

Britten storen zich aan roekeloze fietsers in verkeer.

Meer en meer fietsers in Groot-Brittannië maken zich schuldig aan kleine verkeersvergrijpen. Zo verdubbelde tussen 2010 en 2014 het aantal fietsers dat verkeersborden negeert en daarvoor werd bestraft. Waren het er in 2010 nog 52, in 2014 lag dat aantal op 125. Dat blijkt uit data die de overheid heeft vrijgegeven, schrijft de Times.

De cijfers zijn openbaar gemaakt na een politiek debat waarin werd gesuggereerd dat fietsers een groot gevaar vormen in het verkeer. Het aantal fietsers dat schuldig is bevonden aan roekeloos rijden nam licht toe: van 85 naar 96. De aanname dat fietsers steeds vaker over het trottoir rijden kon niet hard worden gemaakt. Dat aantal bleef met 285 geregistreerde incidenten gelijk in vier jaar tijd.

De Britten zien hoe dan ook toekomst in de fiets als duurzame vorm van mobiliteit, maar willen wel dat het gedrag van fietsers verbetert. Op dit moment bekijkt men onder meer hoe het dragen van een identiteitsbewijs kan worden afgedwongen. Veel fietsers die in de fout gaan, ontlopen nu nog een straf, schrijft de krant.