Deel dit artikel:

Onderweg je e-bike opladen met Bosch

Compact Charger van Bosch voorziet je onderweg van energie.

Wie lange ritten met een e-bike wil maken, moet rekening houden met de actieradius van de accu. Wil je op zeker spelen en niet met een lege batterij komen zitten, dan kun je tegenwoordig gewoon de oplader meenemen. Bosch bijvoorbeeld heeft de Compact Charger, een bijzonder ruimtebesparende oplader.

In vergelijking met de standaard oplader is de Compact Charger lichter en compacter en dus gemakkelijk te vervoeren. Hij is bovendien geschikt voor alle productlijnen van Bosch, dus alle PowerPacks van Bosch – de Active Line, Performance Line en Performance Line CX evenals de accu’s van de Classic+ Line (in combinatie met de Charger Adapter) – zijn ermee op te laden.

Ver rijden, betrouwbaar opladen
Vaker rijden in de turbomodus, meer stijgingen dan gepland en nog maar een kleine restreikwijdte: in een dergelijke situatie zorgt een compacte oplader voor hulp. De Bosch Compact Charger is ongeveer 600 gram en heeft 40 procent minder volume dan de Standard Charger. Hierdoor past het perfect in de zadeltas of de rugzak. Met 2 Ampère laadstroom zorgt het ook bij langere tochten voor volle Bosch PowerPacks.

Universeel inzetbaar
De Compact Charger is de derde oplader van Bosch, naast de Standard Charger en de Travel Charger. De Compact Charger functioneert bij alle netspanningen (110 tot 230 Volt) en hierdoor is hij in Europa, de VS, Canada en Australië te gebruiken. Voor de verschillende regio’s heeft Bosch eBike Systems de gepaste netkabel in zijn portfolio. Omdat de oplader geen ventilatiegleuven heeft, is hij ongevoelig voor stof.