Deel dit artikel:

Nu bekend: het parcours van de 1000 km

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker komt met rasse schreden dichterbij. De organisatie die achter de schermen al langer druk is met de voorbereidingen, heeft nu het parcours bekendgemaakt. Aalst, Glabbeek, Oostkamp en Pelt zijn de vier middagsteden die in de route verbonden zijn met gaststad Mechelen.

De organisatie van de 1000 km hoopt opnieuw veel geld in te zamelen voor het goede doel. Om precies te zijn voor kankeronderzoek. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, is wederom een meerdaags evenement op poten gezet.

Bij de 1000 km fietsen teams (van één tot acht deelnemers) in het weekend van Hemelvaart duizend kilometer. Het evenement is uitgesmeerd over acht dagdelen. Op donderdagvoormiddag fietsen de deelnemers de eerste 125 kilometer, van gaststad Mechelen naar de eerste middagstad. Op donderdagnamiddag gaat er een route terug naar Mechelen. Zo zijn er voor vier dagen op rij routes uitgepijld.

De ritten worden gereden in pelotons, op een parcours dat verkeersvrij wordt gemaakt en dat onder begeleiding van motorrijders, politie en wegkapiteins van de Vlaamse Wielerschool. De organisatie van de 1000 km is in handen van Flanders Classics, dat onder meer ook de Ronde van Vlaanderen organiseert.

Het complete overzicht van middagsteden

  • Donderdag 9 mei: Glabbeek (bevoorrading: Geel, Boutersem)
  • Vrijdag 10 mei: Aalst (bevoorrading: Buggenhout, Stekene)
  • Zaterdag 11 mei: Pelt (bevoorrading: Dessel, Meerhout)
  • Zondag 12 mei: Oostkamp (bevoorrading: Scheldewindeke, Laarne)

Ga voor meer informatie over de inschrijving en het parcours naar de website van de 1000 km

Gerelateerde artikels