Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Novus Boost Gravel Tech Superflow: geknipt voor gravelbikers

De graveltrend zet onverminderd door. Dat spoort de fietsindustrie aan om met meer gravelspecifieke producten op de markt te komen. Selle Italia heeft met Novus Boost Gravel Tech Superflow een zadel dat op maat is van de behoeften van gravelbikers.

De populariteit van gravelbikes is niet voorbijgegaan aan Selle Italia. De Italiaanse fabrikant heeft haar Novus-zadel geüpgraded en afgestemd op de behoeften van gravelbikers. Comfort is het sleutelwoord bij de Novus Boost Gravel Tech Superflow. De zadelvorm is aangepast en compacter met een lagere zadelneus. Door de semironde Superflow-vorm is er minder druk rond het perineum.

Comfort is er ook dankzij de dubbele voering met gel-insert. De dikte is niet overal op het zadel gelijk voor nog betere comforteigenschappen. Met name op de langere grindpaden betaalt zich het voordeel daarvan uit. Aan de achterzijde van het zadel zit reflectiemateriaal voor betere zichtbaarheid op donkere dagen.

De Novus Boost Gravel Tech Superflow is er als unisex-uitvoering in de maten S (255 gram) en L (260 gram). Waar de S-uitvoering (breedte: 135 millimeter, lengte: 255 millimeter) bedoeld is voor mensen met een smalle bekkenstand, is de L-versie er voor mensen met een bredere bekkenstand (breedte: 148 millimeter, lengte: 255 millimeter). De adviesprijs bedraagt 169,90 euro.