Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Northwave 2019: nieuws op alle fronten

Northwave is al lang geen kleine speler meer op de markt van de fietsschoenen en -kleding. Voor 2019 zetten de Italianen in op verschillende delen van de fietsbranche.

Northwave Extreme Pro raceschoen

De belangrijkste vernieuwing voor de Grinta!-doelgroep is ongetwijfeld de overstap naar het XFrame 2. Met de eerste versie van het XFrame ontwikkelde Northwave een sluitsysteem voor de high-end schoenen dat met één draaisluiting en een ingenieuze vetergeleiding een laag gewicht en een sluiting zonder drukpunten beoogde. Voor de tweede versie van het XFrame voegde Northwave een tweede draaisluiting toe om de veterspanning op de voorvoet en de wreef beter te kunnen instellen. Het XFrame 2 wordt toegepast op de vernieuwde Extreme Pro raceschoen die in wit en zwart in de maten 36 tot 48 (halve maten van 39 tot 46) een stevige 379,99 euro zal kosten. Van de Extreme Pro komt er ook een damesversie. De XFrame 2 technologie wordt ook gebruikt in de Ghost Pro high-end mountainbikeschoen die in dezelfde kleuren en maten ook al 379,99 euro moet kosten. Van de Ghost Pro zal Northwave eveneens een damesversie maken.

De Ghost Pro is de MTB-variant van de Extreme Pro en krijgt ook de XFrame 2 sluiting.

De Clan en de Tribe zijn voor Northwave twee compleet nieuwe modellen want tot op heden had de Italiaanse schoenenfabrikant geen ‘flat pedal’ schoeisel. Met de Clan en de Tribe wil Northwave de E-bikers en de freeriders bekoren. Om ondanks van de afwezigheid van een kliksysteem de voet toch zo stabiel mogelijk op het vlakke pedaal te houden, ontwikkelde Northwave in samenwerking met Michelin de Gecko+ rubbercompound voor de zolen van de Clan en de Tribe.

De Clan is de sportievere schoen van de twee en zal in de maten 36 tot 49 en drie kleuren (zwart, grijs, blauw/oranje) 139,99 euro kosten.

De Tribe richt zich eerder op recreatief en stedelijk gebruik. De maten zijn dezelfde als voor de Clan, wat de kleuren betreft is er keuze uit zwart, zwart/zand, donkerblauw, grijs en ‘forest’. De adviesprijs voor de Clan schoenen is vastgelegd op 99,99 euro.

Wat de kleding betreft trekt Northwave een compleet nieuwe collectie open voor de liefhebbers van speels off-road fietsen. We hebben het dan over gravelrijders, all-mountain rijders en andere endurofreaks. Het aanbod gaat van lekker los zittende shirts van lichte en ademende stof (Trail 2) in korte en lange mouwen, in heren- en damesversies. Voor als het weer wat tegen zit zijn er waterdichte en ademende jacks, om je achterwerk en ledematen te beschermen zijn er verschillende modellen van baggy trousers met losse binnenbroek met zeem.

Gerelateerde artikels