Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwste helm van Met heet Trenta

Onderaan het persbericht staat dat de nieuwe helm van Met pas in december 2017 leverbaar is, en dat is natuurlijk een beetje jammer, want de Trenta ziet er goed uit en heeft een treinlading technologie aan boord.

De eerste noviteit van de Trenta is het gebruik van een 3k carbon frame dat toelaat om het gewicht van de schaal van de helm met 20% te verlagen.

Verder zit er bovenop de helm een luchtinlaat die gebaseerd is op een Naca-ontwerp, en die een Venturi-effect creëert: de wind duwt warme lucht binnenin de helm naar buiten door speciaal daartoe geplaatste uitlaatopeningen. Bovendien heeft de achterkant van de helm een bijzondere vorm die de ventilatie optimaliseert, dankzij een speciale geleider onder een hoek van 25 graden (kennelijk de optimale hoek). De speciale achterkant verbetert volgens Met ook de aerodynamica van de helm, die getest werd in een Milanese windtunnel.

Een belangrijk element met betrekking tot het draagcomfort is het contactoppervlak van de helm met je hoofd. Bij de Trenta is dat oppervlak beperkt tot 30%, wat inhoudt dat er lekker lucht kan stromen over de overige 70% van je hoofd. De pasvorm wordt verder ondersteund door een verstelsysteem dat in 4 verticale posities verstelbaar is en in 2 posities in zijdelingse richting.

Daarnaast is de in maat M 215 gram wegende Trenta paardenstaart-vriendelijk, verkrijgbaar in de maten (52/56), M (54/58) en L (59/62) en in de kleuren White Raw Carbon, Black Raw Carbon en 30th Anniversary.

Gerelateerde artikels