Deel dit artikel:

Nieuwe offroad-banden van Bontrager

Trek introduceert een gloednieuwe Bontrager bandenlijn: vier mountainbikebanden gericht op crosscountry en allmountain en twee nieuwe gravelbanden. Deze zes nieuwe banden zijn in alle opzichten vernieuwd, met nieuwe gepatenteerde karkasopbouw, lekbescherming en loopvlakpatronen.

Alle banden hebben de naam van een iconische fietslocatie, verwijzend naar waar de band en haar rijeigenschappen uitblinken – Girona en Betasso voor de gravelbanden en Vallnord, Sainte-Anne, Montrose en Gunnison voor de mountainbikebanden. Deze nieuwe bandentechnologie resulteert in een snellere, sterkere buitenband met meer grip.

Nieuwe constructie


Onder het oppervlak van elke band bevindt zich één van de vier herontwikkelde constructies die meer duurzaamheid bieden dan voorheen. Herkenbaar met een type-aanduiding: XR, XT, GR en GX. XR biedt mountainbikers een snel rollende crosscountry-constructie met lekbescherming op de zijwand, terwijl XT een stevigere allmountain-constructie biedt met lekbescherming van hiel tot hiel en bescherming tegen ‘snake bites’.

Avonturiers die op zoek zijn naar nieuwe gravelbanden kunnen kiezen tussen de robuust geprofileerde GX-gravelconstructie met lekbescherming onder het loopvlak of de snel rollende GR-gravelconstructie – beide met lekbescherming van hiel tot hiel die maar liefst 350% verbetering biedt tegen het lekrijden (

Nieuwe compound


In de line-up zitten drie nieuwe mountainbike-compounds en één nieuwe gravelcompound.

Een crosscountry Dual-compound met een snel rollend, steviger midden en medium schouderknoppen, een trail Dual-compound met medium-stevig midden en zachtere schouderknoppen (XR), en een trail triple compound met een medium center, zachte schouder en ultra-ondersteunende basis vormen het nieuwe mountainbikeaanbod (XT).

De nieuwe dubbele gravelcompound zorgt voor een steviger, snel rollend midden loopvlak met medium stevige schouderknoppen. Deze nieuwe verbindingen bieden maar liefst 10% meer snelheid en tot 39% meer grip dan de voormalige Bontrager GR1 en GR2-banden.

Nieuwe namen voor MTB & Gravel


Het nieuwe crosscountry-assortiment omvat de volgende banden:

Vallnord en Sainte-Anne, lichtgewicht XC-banden ontworpen voor de veeleisende wedstrijdrenner.

Montrose, een snel rollende band met grip, snelheid en duurzaamheid voor het doorgaans moeilijk begaanbare terrein. Gunnison, een onwrikbare duurzame en snelle band voor uiteenlopende omstandigheden die je nodig hebt in een bikepark of op Enduro trips.

Girona en Betasso vormen de lijn gravelbanden


Girona, genoemd naar de Catalaanse stad, levert maximale snelheid en is de lichtste gravelband tot nu toe in het assortiment van Bontrager. Voor zwaardere gravelomstandigheden biedt Betasso serieuze grip op intens ruw grind en gematigde singletracks.

Meer info via trekbikes.com