Deel dit artikel:

Nieuwe modellen van Factor Bikes

De Factor ONE en de Factor O2 zijn verkrijgbaar vanaf maart.

Het luxe racemerk Factor Bikes komt met 2 nieuwe fietsen op de markt. De Factor ONE is het te doen om een optimale combinatie van aerodynamica, stijfheid en stijl, terwijl de Factor O2 helemaal gaat voor het laagst mogelijke gewicht en een soepele rijstijl.

Van de twee is de Factor ONE zonder twijfel de meest opvallende fiets. Kijk naar de balhoofd/voorvorkcombinatie en je weet waarom. Moeilijk zichtbaar op de foto maar wel degelijk aanwezig is een ‘gespleten’ schuine buis. Een gleuf over de volledige lengte zou volgens Factor zelf voor een ongeëvenaarde aerodynamica zorgen. Een voordeel van 100g (ofwel 1 seconde per kilometer) zou het resultaat zijn ten opzichte van een fiets zonder die gleuf. De ONE Is afgeleid van Factor’s vorige topmodel Vis Vires, hij is in overeenstemming met de UCI-reglementen en moet het sprinters gemakkelijker maken om aan het eind van een rit van aero- en stijfheidsvoordeel te profiteren.
De Factor ONE met Dura Ace Di2 en Black Inc. 30 mm carbon wielen kost 9.999 euro. Een opbouw met Ultegra Di2 en standaard voorvork is er voor 6.999 euro.

De Factor O2 is een lichtgewicht klimfiets, die precies op de UCI-limiet van 6,8 kg uitkomt. Minimalistisch van uiterlijk maar veelzijdig in prestaties: volgens Factor kun je er prima mee uit de voeten in zowel de Franse Alpen als op Belgische kasseien.
De O2 is er in een versie met Dura Ace Di2 (8.999 euro) of in Ultegra Di2 variant (6.999 euro).

Meer info op factorbikes.com