Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw van Shimano: de RX8 gravelschoen

De gravelscene blijft zich verder ontwikkelen, wat fabrikanten er toe aanzet om steeds meer producten voor dit specifieke gebruik te ontwikkelen. Shimano voegt met de RX8 een lichtgewicht gravelschoen aan zijn gamma toe.

Prestaties met extra comfort

De nieuwe RX8 is losjes gebaseerd op de XC9-schoenen die pure cross-country wedstrijdsloffen zijn. Als gravelrijder wil je de stijfheid van zo’n cross-country wedstrijdzool wel, maar je hebt de mogelijkheid om noppen te kunnen monteren niet nodig. Shimano verlaagde ook de hielcup voor de gravelrijders en de boa IP1 draaisluiting op de voorvoet werd ingeruild voor een klassieke klittenband. Omdat gravel grinders doorgaans lange ritten maken, legde Shimano bij de ontwikkeling van de RX8 bijzondere nadruk op het draagcomfort. Vandaar dat de bovenschoen ontworpen werd om de juiste mix te bieden tussen prestaties en comfort terwijl de Silvadur-inlegzool antibacterieel is, iets wat je neus zal weten te waarderen als je na een dag fietsen je schoenen in je tent uittrekt.

Leuk neveneffect van de bijgespijkerde bovenschoen is dat de RX8 met zijn 265 gram (voor een maat 42) zomaar eventjes zestig gram lichter is dan de XC9 cross-country schoen. De Shimano RX8 gravelschoenen worden midden augustus in de winkels verwacht. De RX8 komt er in de hele maten van 38 tot 50 en er zal een extra brede pasvorm als optie worden aangeboden. Voor de kleuren is er keuze uit een hippe grijze camoversie en wat neutraler zwart met een onderliggende camo print.

Gerelateerde artikels