Deel dit artikel:

Niet bestaande baanwielrenner is megahit op internet

Zuid-Afrikaanse ontwierp Ion Göttlich, een fictieve, flink gespierde baanwielrenner.

Hoe kun je als ‘baanwielrenner’ een hit op internet zijn, zonder daadwerkelijk te bestaan? Voor een antwoord op die vraag moet je te rade gaan bij de Zuid-Afrikaanse creatieveling Claudio Pavan. Hij ontwierp animatiefiguur Ion Göttlich, een fictieve, flink gespierde baanwielrenner die steeds te zien is in korte video’s en op foto’s. Daar poseert hij met bekende koppen uit de sportscene. Op Facebook heeft hij al meer dan 32.000 fans.

“Het kostte me ongeveer zes weken om hem te ontwerpen zoals ik hem graag wilde zien”, zegt Pavan tegen Bicycling. “Laat op een avond postte ik een video van hem op de rollenbank en ging toen zelf naar bed. De volgende ochtend kwam ik erachter dat de video viral was gegaan en zo’n 1,3 miljoen views had gehad. M’n mail op Facebook zat vol met berichten. Toen heb ik besloten om hem ‘levende’ te houden en te doen alsof hij een echt persoon is.”

Göttlich, een Hulk-achtige verschijning die 8.000 squats per dag doet, wordt steeds populairder. Wellicht omdat hij knappe kunsten vertoont en gespot wordt met bekende gezichten uit de sportwereld. Op een trainingsrit kreeg hij een ‘fictieve kus’ van Caro Ferrer, voor een triatlontraining dook hij in het zwembad met zwemmer Mark Schoeman en op de piste deed hij zogenaamd een cooling down met zijn ‘buddy’ Joachim Eilers van het Duitse baanteam. 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Roller Cool Down

Cooling down with my buddy Joachim Eilers from the German National Track Team.#bontcycling #casco #sako7socks #fes #rollers #trackcycling #velodrome #bunnyhop #joachim_eilers

Geplaatst door Ion Göttlich op woensdag 3 februari 2016

Gerelateerde artikels