Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nederland zoekt beste en snelste bandenplakker

Onze fietssport heeft heel wat nationaal kampioenschappen. Maar deze kenden we nog niet: het nationaal kampioenschap banden plakken. In Nederland gaan ze op 8, 9 en 10 september op zoek naar de beste fietsbandenplakker van het land.

Per ronde strijden zes deelnemers om de titel van de dag. Nadat de wedstrijdklok start ga je zo snel mogelijk aan de slag. Je zoekt met behulp van een waterteil het gat op, maakt het schoon, schuurt het iets op en plakt de band. Zodra de ronde gestopt is, worden de fietsbanden opgepompt en gecontroleerd door de jury. Als je band goed is geplakt en je was de snelste, dan ben je dagwinnaar. Na drie dagen wordt bepaald wie de ‘beste fietsbandenplakker van Nederland’ is.

Er zijn geen voorselecties. Je kunt op 8, 9 of 10 september gewoon naar het kampioenschap en je ter plaatse aanmelden (je moet wel een ticket hebben voor Beleef Landleven). De wedstrijd wordt gehouden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Zeker weten doen we het niet, maar grote kans dat Vlamingen die zich aanmelden ook gewoon mogen deelnemen. Het is immers een ludiek evenement.