Deel dit artikel:

Naar welke muziek luisteren de renners in de Tour?

Deze muziek doet de renners in de Ronde van Frankrijk ontspannen.

Tijdens de vaak hectische Tour de France is het voor renners belangrijk om zo veel mogelijk te ontspannen. Voor en na de koers vinden veel van de renners rust bij het luisteren naar muziek. Welke nummers zetten de renners eigenlijk op? In deze video gaan de renners in op hun muziekvoorkeur.

Froomes meesterknecht Wout Poels stelt in de video dat Luke Rowe de slechtste smaak van allemaal heeft, als in de bus wordt geluisterd naar Haddaway’s ‘What is love’. Luke Durbridge zegt dat rock op de voorkeur kan rekenen van Orica-Bike Exchange, alleen luistert Ruben Plaza liever naar Spaanse hits. “Het klinkt aardig, maar ik weet niet waarover ze zingen.”

Gregory Rast van Trek-Segafredo moppert dat de chauffeur van de teambus al jarenlang dezelfde muziek draait. Bij Team Lotto NL – Jumbo wordt soms gelachen om de voorkeur van Dylan Groenewegen. De jonge sprinter en Nederlands wegkampioen luistert volgens zijn teamgenoten vooral naar Nederlandstalige meezingers. En dat niet alleen; hij blijkt ook mee te zingen.