Deel dit artikel:

Na succes in Duitsland richt Dr. Wack zich op Benelux

Wie graag en veel fietst, weet het: je fiets kan niet zonder goed onderhoud. Dr. Wack staat met F100 al vier decennia klaar voor fietsers. Een blik op het Duitse bedrijf dat sinds kort ook in de Benelux zijn producten voert.

Dr. Wack geniet in de Lage Landen (nog) niet de grootste bekendheid, maar gaat wel al vele jaren mee in de wereld van reinigingsproducten. Al in 1975 werd het bedrijf opgericht. In 1982 werd met F100 de fietsreinigingslijn opgezet. Naast fietsreiniging beschikt Dr. Wack over nog eens drie lijnen met onderhoudsproducten. Het gaat om producten voor motorfietsen, auto’s en precisieonderdelen. Voor al deze bedrijfstakken past Dr. Wack hetzelfde principe toe: een continu proces van innovatie om de hoogste kwaliteit en materiaalcompatibiliteit na te streven.

Ervaring
Toen de oprichter van het bedrijf, Dr. Oskar Kurt Wack, in 1975 in Viernheim (deelstaat Hessen) begon met de ontwikkeling van chemische reinigingsmiddelen voor roestvrijstalen kookpotten, kon hij al putten uit zijn ervaring op het gebied van reinigingsmiddelen. Hij was vóór de oprichting van Dr. Wack namelijk betrokken bij de ontwikkeling van Mister Proper, het iconische huishoudelijke schoonmaakmiddel van het Amerikaanse Procter & Gamble. Hij richtte zich op de totstandkoming van de formule.

Het zou bij de oprichting van Dr. Wack nog zeven jaar duren voordat de lancering van de F100-fietsreiniger een feit was. In de tussenliggende jaren verhuisde het bedrijf naar Ingolstadt, waar het nu nog steeds gehuisvest is, en lanceerde het de eerste reiniger voor lichtmetalen velgen en de eerste motorreiniger. Met de komst van de F100-lijn in 1982 speelde de onderneming veertig jaar geleden in op de specifieke behoeften van mannelijke en vrouwelijke fietsers. Dr. Wack slaagde erin materiaalcompatibiliteit en een sterke reinigingskracht te combineren met een nieuwe, gepatenteerde gelformule.

De onderhoudsproducten van Dr. Wack kenmerken zich door de hoge kwaliteit, effectiviteit en innovativiteit. Met de F100- en F100 Bio-lijn biedt het bedrijf fietsverzorgingsproducten van het hoogste niveau die bovendien rekening houden met het milieu. Het productgamma op fietsgebied strekt zich uit van complete reinigingsproducten en smeerproducten voor de ketting tot aan verzorgings- en conserveringsproducten voor de gehele fiets. Dr. Wack wil er met de volledige lijn voor zorgen dat fietsers de fiets lang en zorgeloos kunnen gebruiken en dat de fiets zijn waarde behoudt.

Klaar voor de toekomst
In februari van dit jaar heeft Dr. Wack de eerste spade in de grond gestoken voor een nieuw hoofdkantoor in Baar-Ebenhausen bij Ingolstadt. Deze stap was onvermijdelijk na het succes en de groei van de laatste jaren. Het familiebedrijf, waar de tweede generatie inmiddels aan het roer staat, heeft de grenzen van zijn oude hoofdkantoor bereikt en daarom besloten een volledig nieuw gebouw neer te zetten. Op de nieuwe locatie wordt volgens de planning tegen het einde van 2023 een gebouw van 60.000 vierkante meter voor productie en administratie opgeleverd. Ter vergelijking: dat is drie keer zoveel ruimte als nu beschikbaar is. Er kunnen straks 400 werknemers aan de slag.

Nu ook in Benelux
F100 is ondertussen bekend in heel Duitsland en een geliefd merk onder Duitse fietsfanaten. Daarom werd de tijd rijp geacht om ook naar andere Europese landen te kijken. De producten zijn al te vinden in enkele landen, maar Nederland en België vormen de pioniers wanneer het gaat over de gloednieuwe internationale uitstraling van het merk. Dit zijn de eerste landen waarin deze internationale lijn beschikbaar zal zijn voor consumenten. Gransier Bike Parts, een groothandel in het Nederlandse Zuid-Limburg, begeleidt de lancering en verdere verzorging van de producten.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE