Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Muc-Off hogedrukreiniger: voor de fiets én meer!

Het WK wielrennen op de weg hebben we gehad en de veldrijders zijn al flink warm aan het draaien: het sein voor veel recreanten om hun racefiets op te bergen en aan hun winterse offroad toertochten te beginnen. Muc-Off komt voor de slijkduivels onder ons met een bijzonder interessante hogedrukreiniger.

De woorden ‘fiets’ en ‘hogedrukreiniger’ gebruikte ik tot voor kort liever niet in één zin omdat je fiets met een krachtige waterstraal schoon spuiten nefast kan zijn voor alle draaiende onderdelen en lagers. Met die krachtige waterstraal spuit je immers wel gemakkelijk het vuil weg, tegelijk bestaat de kans dat je in één moeite ook al het vet uit je lagers spuit. En als water de plaats van vet heeft ingenomen, dan zijn de rapen gaar en kijk je tegen flinke kosten aan…

1 toestel, 4 lansen

Met een maximale druk van 100 bar lijkt ook de hogedrukreiniger van Muc-Off absoluut onbruikbaar om fietsen schoon te maken, maar de Britten leveren hun roze toestel met vier verschillende spuitlansen. De eerste lans vermindert de waterdruk zodat je de fiets kunt schoonspuiten zonder het risico dat je lagers en vering worden aangetast. De tweede lans laat een hogere druk toe om ook (cross)motoren schoon te maken en de derde spuitlans heeft zowaar een instelbare waterdruk. De vierde lans is nog de interessantste van allemaal want deze kan je op een fles Muc-Off schoonmaakmiddel aansluiten (Muc-Off Nano Tech Bike Cleaner, Muc-Off Nano Gel Concentrate of 1 liter Snow Foam). Met een draaiknop bovenop de lans bepaal je dan hoeveel schoonmaakmiddel er wordt toegevoegd om een dikke, reinigende schuimlaag over de fiets te verdelen. Laat dat spul even zijn werk doen, reinig de draaiende onderdelen en spuit de fiets daarna schoon met de Muc-Off hogedrukreiniger en het grootste deel van het schoonmaakwerk zit er op.                                                                                            Check de video hiernaast!

Reserveren

Buiten de UK wordt de hogedrukreiniger enkel als kit geleverd. Dat wil zeggen in een dertig liter grote, waterdichte tas om de Pressure Washer netjes op te bergen, met de vier verschillende lansen en één fles Bike Cleaner van 1 liter en één fles Bike Cleaner Concentrate van 1 liter. Uitgerust met een 1200 Watt sterke motor en de mogelijkheid om water tot 50° Celsius te gebruiken is de Muc-Off hogedrukreiniger een manusje-van-alles. Want hij is bruikbaar om in alle veiligheid en supergemakkelijk je fiets schoon te maken, maar tegelijk kan hij véél meer. Inclusief alle accessoires zal de Muc-Off Pressure Washer 139,99 euro kosten.

De hogedrukreiniger is vanaf eind oktober beschikbaar, maar wie er zeker eentje wil bemachtigen voor de winter echt uit de startblokken schiet kan er op de website van Muc-Off eentje reserveren.