Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mountainbiker doet alsof hij verstrikt raakt in bewust gespannen prikkeldraad

Een Canadese mountainbiker heeft het erg bont gemaakt. De man (37) deed op een crowdfundplatform voorkomen alsof hij verstrikt was geraakt in prikkeldraad dat bewust op zijn pad zou zijn gespannen. Hij riep mensen op geld te doneren om rekeningen van medici te betalen en een nieuwe fiets te kopen. In werkelijkheid bleek zijn verhaal een grote leugen.

De mountainbiker schreef dat er prikkeldraad tussen twee bomen was gespannen op een trail nabij Calgary. Hij publiceerde een foto van een verwonde nek om aan te geven dat het menens was. Ook gaf hij aan dat hij na de val zijn fiets had achtergelaten. Toen een vriend terug ging om de mountainbike op te halen, was deze tot overmaat van ramp verdwenen.

De 37-jarige leugenaar startte een crowdfundcampagne om geld in te zamelen. Hij wilde 8.000 dollar om medische rekeningen te voldoen en een nieuwe fiets te kopen. Mensen met medelijden doneerden 851 dollar voordat hij werd ontmaskerd na vele klachten. Het platform kreeg aanwijzingen dat het verhaal van de man niet zo erg was als hij wilde doen geloven.

Wat bleek: de man zou door eigen schuld op een hekwerk met prikkeldraad zijn gebotst. Niet op zijn eigen fiets, maar op een mountainbike die hij van een vriend had geleend. Er was geen draad over de weg gespannen. De mensen achter het crowdfundplatform verwijderden de campagne direct en maakten duidelijk dat oplichting zoals in dit geval maar zelden voorkomt.

Hij moet in augustus voor de rechter verschenen. Er wordt hem fraude ten laste gelegd. De mensen die geld hebben gedoneerd hebben dan inmiddels teruggekregen.