Deel dit artikel:

Moeten de Tour en l’Etape du Tour vrezen voor aardverschuiving?

Wegdek na Col de la Ramaz brengt kopzorgen in Frankrijk.

Bedwingen de Tourrenners wel of niet de Col de La Ramaz? En hoe zit het met de deelnemers van l’Etape du Tour? Dat is de vraag die de Franse autoriteiten en de organisatie van de Ronde van Frankrijk bezighoudt. Door een aardverschuiving is een deel van de afdaling richting Taninges afgelopen winter erg broos geworden, zo schijft Le Dauphiné vandaag.

Afgelopen week is het wegdeel van de RD328 naar Taninges onder toezicht opnieuw geopend. Vooralsnog houdt de ondergrond het bij normale verkeersstromen, maar als de grond toch weer in beweging komt of er twijfels zijn, kan men besluiten de route direct af te sluiten. Er is op dit moment veel overleg tussen autoriteiten en organisaties, omdat de Tour de France en l’Etape du Tour over de betreffende weg moeten.

Op 10 juli passeren de 15.000 sportievelingen die deelnemen aan het populaire evenement l’Etape du Tour. Ze komen de zwakke plek tegen na de top van de Col de La Ramaz. De renners uit de Ronde van Frankrijk bereiken hetzelfde punt in de twintigste etappe, die goed is voor vier beklimmingen en eindigt in Morzine. De Col de la Ramaz is ingedeeld in de eerste categorie.