Deel dit artikel:

Moerkerke maakt zich op voor spectaculaire veldrit

All Star Race met onder meer Nick Nuyens, Johan Museeuw en Filip Meirhaeghe.

Heb je voor morgen (zaterdag) nog niets op het programma staan? Trek dan misschien eens naar Moerkerke bij Damme. Daar gaat de tweede editie van de Red Bull Tout Droit door. In een ‘veldrit nieuwe stijl’ sprinten de wedstrijddeelnemers in een rechte lijn van A naar B. Onderweg krijgen ze tal van hindernissen op hun pad. Liefhebbers van de cyclocross krijgen zo al spektakel aangeboden, voordat zondag het Belgisch kampioenschap begint.

Het is niet alleen de opzet van de wedstrijd die tot de verbeelding spreekt, maar ook de reeks mensen die hun opwachting zullen maken. Er staan heel wat bekende gezichten aan het vertrek: onder andere Nick Nuyens, Johan Museeuw, Joke van de Velde, Femke Herygers, Filip Meirhaeghe en Kenny Belaey. Zij kruisen de degens op een parcours dat 1,2 kilometer lang is en met wind, regen, modder en 14 hindernissen bepaald niet eenvoudig is. Er zijn onder meer boomstammen, strobalen, een winterchalet en hooikarren die genomen moeten worden.

De All Star Race met bovenstaande namen start tegen 15.20 uur. Zo’n drie kwartier later is de prijsuitreiking voor cyclocross en mountainbike. Mensen kunnen het geheel volgen vanuit de eerder genoemde winterchalet die dicht bij de startplaats staat. Bekijk het parcours hieronder.