Deel dit artikel:

Mio breidt range fietscomputers uit met Cyclo Discover Connect

Het winkelschap met fietscomputers is een variant rijker. Cyclo Discover Connect is de nieuwste uitvoering van Mio. Gekoppeld aan de nieuwe MioShare-app is er draadloze connectiviteit en kun je route-ideeën opdoen en data synchroniseren met meerdere routeplanners.

De Cyclo Discover Connect beschikt over een full-color 3,5” touch-screen. Door middel van de grote bedieningsknoppen kunnen gebruikers elke functie selecteren en gemakkelijk bedienen. Hij is uitgerust met Wifi. Data worden draadloos overgebracht. Via de ingebouwde Bluetooth-functie kun je handsfree notificaties ontvangen tijdens de fietsrit.

Voor gebruik bij slechte weersomstandigheden beschikt de Cyclo Discover Connect over de waterdichte classificatie IPX7. Dus ook op de twijfelachtige dagen in bijvoorbeeld het najaar kun je ermee uit de voeten, zonder dat het apparaat uitvalt.

De Cyclo Discover Connect heeft diverse onderscheidende softwarefuncties, zoals NeverMiss en de klassieke Surprise Me. Die laatste kennen we al van diverse voorgangers van Mio. Om hiervan gebruik te maken, is het nodig om vooraf de vernieuwde MioShare-app te downloaden en het apparaat te configureren. Na een paar stappen kun je op pad.

Vernieuwde app

De nieuwe MioShare-app is specifiek ontworpen voor Mio’s navigatiesysteem. Hij wordt gebruikt om routes en tochten te vinden en beheren en is vooral gericht op recreatieve fietsers en liefhebbers van outdooractiviteiten. De app integreert ook de MioShare-account met andere routeplanners zoals Komoot, RouteYou en Strava Route om routes en rit-opnames gemakkelijker te synchroniseren.

Zodra je de MioShare-app hebt gedownload en inlogt met de persoonlijke Cyclo-apparaten, kun je een voorbeeld krijgen van de routes die je hebt gemaakt via de MioShare-website. Bovendien kun je kiezen uit een verscheidenheid aan routes op basis van het seizoen en activiteitstype. Na selectie van de route kan deze eenvoudig worden gedownload naar een Cyclo-apparaat via ingebouwde Wifi.

Met het geïntegreerde routeoverzicht kun je de route op elk gewenst moment opslaan, bekijken en organiseren. Na de rit kun je geschiedenisopnames bekijken en delen op sociale media. MioShare-gebruikers kunnen bovendien met elkaar in contact en zo routes onderling delen.

NeverMiss

De Cyclo Discover Connect voorziet in de NeverMiss-functie, waarvoor patent is aangevraagd. Hiermee kun je notities toevoegen aan bepaalde reisplekken, opmerkingen beheren en weblinks toevoegen. Tijdens de rit ontvangen passerende Mio-gebruikers een melding op het apparaat zodra ze een hotspot naderen. Vervolgens kunnen ze meer informatie over de locatie verkrijgen. Het toestel gebruikt dan de internetverbinding van de smartphone.

De Cyclo Discover Connect is vanaf nu verkrijgbaar in speciaalzaken. De adviesprijs is 299 euro. De MioShare-app is uiteraard niet alleen bedoeld voor de Cyclo Discover Connect, maar ook voor andere Cyclo-modellen. Hij is gratis te downloaden.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE