Deel dit artikel:

Mio breidt Cyclo Discover-serie uit met Pal

De Mio Cyclo Discover Pal is de nieuwste fietsnavigatie van Mio. Dit toestel beschikt over ingebouwde Wifi en GPS, is gekoppeld aan de nieuwste MioShare cloud-based services en voorziet in de groepsritfunctie WeJoin.

Met WeJoin wordt het gemakkelijk de route met anderen te delen en samen te rijden. Je kunt eenvoudig vrienden en bekenden uitnodigen om aan te pikken voor dezelfde activiteit. Je kunt voor vertrek de route met hen delen. In combinatie met de MioShare App biedt de WeJoin-functie nog meer groepsplezier. Zelfs als vrienden geen Cyclo-apparaat bezitten, kunnen ze nog steeds de route volgen en navigatie-instructies ontvangen door de gratis MioShare App. Groepsleden kunnen vanaf verschillende plaatsen starten en deelnemen aan de route. Zo ontmoet je elkaar onderweg. Je ziet real-time de locatie van anderen.

De Wifi-connectie zorgt voor een draadloze verbinding met de cloud-based MioShare App. Gebruikers kunnen gegevens rechtstreeks synchroniseren tussen de Cyclo Discover Pal en hun MioShare account. Het bespaart gedoe met kabels en verbetert de gegevensoverdracht. De Wifi-connectiviteit maakt het ook mogelijk om regelmatig software- en kaartupdates uit te voeren.

De MioShare App ondersteunt tevens de verbinding met externe routeproviders, zoals Komoot, RouteYou en Strava Route. Dit zijn de veelgebruikte tools bij het uitstippelen van routes. Afgezien van het plannen van routes via de MioShare-website, kun je ook gebruikmaken van de knooppuntenfunctie. Daarbij voer je de nummers van knooppunten rechtstreeks in de Cyclo Discover Pal in. Op basis hiervan genereer je snel een route die je gemakkelijk kunt volgen. Voordat je vertrekt, kun je de route-informatie op de Cyclo Discover Pal opvragen en controleren.

De Cyclo Discover Pal heeft een 2,8-inch kleuren touchscreen. Het anti-reflecterende scherm met optical hechtingstechnologie zorgt voor duidelijk zicht tijdens de rit, zelfs als het zeer zonnig is. Ook met regenachtig weer kun je het toestel gebruiken dankzij de IPX7 rating voor.

Handige extra functies

Het apparaat voorziet in nog veel meer handige functies, waaronder de Cyclo’s Text-to-Speech (TTS) -technologie. Zodra het apparaat is verbonden met de MioShare App, is het mogelijk duidelijke turn-by-turn-instructies te verkrijgen via een Bluetooth-headset. Zo kun je gefocust blijven rijden zonder je ogen van de weg te halen.

Dat het toestel uit de Cyclo Discover-serie komt, blijkt wel uit de NeverMiss- en de klassieke Surprise Me-functies van de Cyclo Discover-series. Ook die zien we terug bij de Cyclo Discover Pal (adviesprijs: 349 euro).

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE