Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met Van Rysel-kleding word je zeker niet over het hoofd gezien

Van Rysel is een van de fietshuismerken van Decathlon. We zien producten daarvan steeds meer op de Vlaamse en Nederlandse wegen. Voor een fotoshoot in de modebijlage Shot van Grinta! hebben Lorenzo en Ine enkele opvallende kledingstukken van Van Rysel aangetrokken.

Het RC500 fietsjack dat Lorenzo draagt, is één van de duurdere stukken uit de collectie van Decathlons huismerk Van Rysel. Desondanks blijft 80 euro een ontzettend scherpe prijs voor een wintervest als deze. Het ademend vermogen is zonder meer goed (Ret-score 12), en de buitenlaag parelt lichte regen en opspattend water af. Hierdoor blijft Lorenzo droog en bijgevolg warm. Bovendien is de nekwarmer uitneembaar wanneer het net iets warmer is. Hoe dan ook, dankzij de fluorescerende kleur en reflecterende onderdelen valt Lorenzo altijd en overal op. De Cyclosport 500 winterbroek is gemaakt uit Super Roubaix-stof met fleecevoering en waterafstotend membraan op de dijen. Het ergonomische zeem is ontwikkeld voor fietstochtjes van drie uur en langer.

Ine is blij met de damesfietsbroek met Quick-Zipp systeem. Het exemplaar moet 70 euro kosten, en is voorzien van een dubbele rits ter hoogte van het bekken om het bovenstuk los te maken voor een snelle sanitaire stop. We zeggen bewust bovenstuk, want Van Rysel gaat met deze broek veel verder dan de traditionele bretellen. Hierdoor ontstaat geen irritatie aan de boezem, blijft het bovenlichaam warmer en blijft de broek beter zitten. De eigenschappen van Ine’s jack (70 euro) zijn vergelijkbaar met dat van Lorenzo, al werd qua snit rekening gehouden met een vrouwenlichaam. De dameslijn werd volledig ontwikkeld door ingenieur en voormalig profrenster Elise Delzenne.

Van Rysel fietsschoen

In het hogere segment is Van Rysel – Decathlons huismerk – een echte prijskraker. De nieuwste schoen met zool in 100% carbon en twee sluitingen met draaiknoppen, laat dat nog eens zien. Met 130 euro is deze schoen dan ook scherp geprijsd.

Van Rysel Racer

Ontworpen voor weg en crosscountry. De Racer (50 euro) komt dankzij de In Mold-technologie slechts aan een gewicht van 260 gram. Makkelijk aanpasbaar met het Full Turn Ring-systeem.