Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met ‘doe-het-zelf-concept’ Peloton rijd je toch de populaire toertochten

Peloton kan dit voorjaar door corona haar traditionele toertochten niet zoals gepland houden. Maar ze heeft wel een aantrekkelijk alternatief voor fietsers: de Peloton box, gevuld met items die het mogelijk maken om zelf corona-proof op pad te gaan.

Toen duidelijk werd dat de welbekende toertochten dit voorjaar niet kunnen doorgaan, heeft Peloton snel gehandeld. In samenwerking met partners heeft ze een doe-het-zelf-concept in elkaar gezet waarbij fietsers de geplande toertocht ondanks de beperkingen toch kunnen rijden. Hoe? Dat leggen we je graag uit…

Je bestelt per toertocht een box (25 euro inclusief verzendkosten – de totale waarde bedraagt 65 euro). Nadien ontvang je per e-mail de gpx-bestanden van het desbetreffende evenement (verschillende afstanden). Maar dat is nog niet alles. Drie tot vijf dagen na de bestelling ontvang je thuis een persoonlijke box. Die bestaat uit bevoorrading en gadgets van partners van Peloton. Nadien kun je optimaal genieten van je toertocht. Peloton roept deelnemers wel op om onderweg de geldende coronamaatregelen in acht te nemen.

Keuze uit vele evenementen

Het alternatieve Peloton-concept heeft betrekking op de evenementen van de Etixx Classics Tour: Omloop Het Nieuwsblad Cyclo (70, 105 en 150 kilometer), Danilith Nokere Koerse Cyclo (64, 103 en 141 kilometer), Dwars door Vlaanderen Cyclo (70, 124 en 156) en E3 Cyclo (78, 121 en 157 kilometer). Daarnaast draaien de Ename Classic (68, 88 en 118 kilometer) en Omloop van Vlaanderen (90, 110 en 139 kilometer) van de Proximus Cycling Challenge mee in het concept.