Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Megmeister en Adidas Outdoor bundelen de krachten

Megmeister en Adidas Outdoor trekken samen op. Dat hebben zij deze week bekendgemaakt tijdens de ISPO in München, ’s werelds grootste vakbeurs voor sportartikelen en sportkleding. De bedrijven bundelen hun krachten op het gebied van innovatie en techniek. Dat moet leiden tot meer duurzame baselayers van een hoog kwaliteitsniveau.

Megmeister en Adidas Outdoor hebben inmiddels al innovaties en kennis over de toepassing van hoogwaardige technologieën met elkaar uitgewisseld. Dit om de ambities te kunnen verwezenlijken. Dat heeft geleid tot een nieuwe naadloze onderlaag. Die zou de hoeveelheid afval die ontstaat tijdens het productieproces aanzienlijk verminderen. Aan het einde van de levensduur is het materiaal bovendien voor 96 procent biologisch afbreekbaar.

Standaard voor de toekomst

“Adidas is een innovatief, internationaal merk en we zijn erg verheugd met deze samenwerking”, zeggen Jos en Vanessa Ruiterman, de oprichters van Megmeister. “Beide merken zijn pioniers op hun gebied en belangrijke aanjagers van innovatie in de textielindustrie, vooral als het gaat om duurzaamheid. We zijn er sterk van overtuigd dat we samen de grenzen van innovatieve, functionele en duurzame kledingstukken naar een nieuw ‘super groen’ niveau kunnen tillen, terwijl we onze missie om de standaard te zijn voor de toekomst kunnen voortzetten.”

Eerste baselayer

Centraal in de samenwerking staat de introductie van de Drynamo Wool Eco Long Sleeve Crew Base Layer. Dit ondershirt is het eerste gezamenlijke product van Megmeister en Adidas Outdoor. Het is gemaakt van lichte materialen en kan rekenen op de Drynamo-technologie van Megmeister. De baselayer biedt daarmee slim geplaatste ventilatiezones die zorgen voor goede regulering en een ademend vermogen. In het najaar is dit shirt op de markt verkrijgbaar.