Deel dit artikel:

Mavic eert Sean Kelly met Limited Edition kleding

Liefst achttien jaar was Sean Kelly beroepswielrenner en in die periode slaagde de roodharige Ier er in om 193 koersen te winnen. Met overwinningen in Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Milaan-Sanremo bewees Kelly een klassiekerspecialist te zijn, maar hij won even goed zeven keer Parijs-Nice en stoof met zijn bliksemsnel eindschot naar ritzeges in nagenoeg alle grote rondes. Met een Limited Edition kledinglijn brengt Mavic nu hulde aan de Ier die als commentator nog altijd mee reist met de koers.

Kern van het eerbetoon is het Sean Kelly Limited Edition shirt dat in de maten S tot 2XL enkel dit seizoen in beperkte aantallen te koop zal zijn. Het stijlvolle, klassieke shirt is gemaakt van lichte merino wol, heeft op het rugpand drie steekzakken en wordt vooraan geopend en gesloten met een volledige frontale rits. Het shirt weegt slechts 170 gram, wordt in Europa geproduceerd en kost 150 euro.

Een dergelijk stijlvol en tijdloos shirt combineer je best met een klassieke zwarte koersbroek. En aangezien Mavic al een heel aantal van die zwarte fietsbroeken heeft (je vindt ze hier) werd er in de Sean Kelly Limited Edition geen broek opgenomen. Als accessoires worden in de Sean Kelly Limited Edition serie wel een paar sokken (groene, met ‘Sean Kelly’ opschrift, 18 euro) en een stijlvol fietspetje (30 euro) aangeboden.

Het verhaal van Sean Kelly en de Limited Edition producten vind je hier.