Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Massale steun voor verlamde motorrijder die ramp met renners voorkwam

Een hartverwarmend verhaal uit Engeland. Een motorrijder, die nooit meer zal kunnen lopen nadat hij bewust in een sloot reed om zo een groep wielrenners te ontwijken, wordt via een publiekscampagne massaal gesteund. Mensen hebben al meer dan 28.000 dollar gedoneerd, zodat hij onder meer een speciale rolstoel kan kopen.

Het noodlot sloeg in juni toe. Chris Toon (32), een muziekleraar aan een school in Nottingham, reed op zijn motor. Voor een blinde bocht remde hij af. Daarbij begon zijn achterwiel te slippen. Zelfs zo erg dat hij aan de andere kant van de weg terechtkwam. Precies op dat moment kwam een groep van twaalf wielrenners hem tegemoet gereden. In een split second besloot hij om zijn motor in een sloot te laten crashen.

“Ik zou nu misschien wel op een andere plaats hebben gezeten als ik op de wielrenners was ingereden”, zegt Toon tegen de BBC. “Ik had meerdere renners dodelijk kunnen verwonden. Zelf ben ik er minder goed vanaf gekomen, maar ik ben vooral heel blij dat niemand van de fietsers gewond is geraakt.” Toon brak onder andere zijn rug en zal vanwege een verlamming nooit meer kunnen lopen.

De groep wielrenners heeft de Britse muziekleraar bedankt voor de wijze waarop hij heeft gehandeld. Mensen om Toon heen hebben een publieksactie opgezet. Daarbij wordt geld ingezameld voor als hij op den duur uit het ziekenhuis in Sheffield wordt ontslagen. Er kan onder andere een speciale rolstoel van dat bedrag gekocht worden. De Engelsman zelf is onder de indruk van de steun.

Gerelateerde artikels