Deel dit artikel:

Marmotte Granfondo Pyrenees: ontdek zelf wat de Tourrenners zaterdag ervaren

Zaterdag finishen de renners in de Tour de France op de Tourmalet. Diezelfde Pyreneeënreus is op 25 augustus een decorstuk van de Marmotte Granfondo Pyrenees (165 kilometer, 5.500 hoogtemeters). Inschrijven kan nog tot 22 augustus.

Marmotte Granfondo Pyrenees heeft alle kenmerken die horen bij een ware Look Marmotte Granfondo. De route is lang en zwaar met cols van buitencategorie (Col du Tourmalet, Hautacam). Bovenal is de Marmotte Granfondo Pyrenees prachtig met de adembenemende landschappen die zo typisch zijn voor de Pyreneeën. Na twee succesvolle edities staat de Marmotte Granfondo Pyrenees al op internationaal niveau hoog aangeschreven. Het zal zeker niet lang duren voordat hij dezelfde bekendheid geniet als zijn grote Alpine zus.

Na de start in Luz St Sauveur is er een aanloop van een twintigtal kilometer in de ‘gorges de Luz’. Daarna gaat het via Barèges omhoog richting col du Tourmalet (2.115 meter). Na een technische afdaling langs Ste Marie de Campan begint de tweede grote hindernis van de dag: la Hourquette d’Ancizan (1.564 meter). Hier volgen fietsers hetzelfde traject als de renners in de etappe van zaterdag in de Ronde van Frankrijk. Op het menu staan: de col d’Aspin (1.489 meter) en de andere flank van de Tourmalet. En dat is nog niet alles. De finale beklimming gaat over 15 kilometer naar Hautacam (1.715 meter).