Deel dit artikel:

Look 989: ‘Een absolute racebom’

Online lezers van Grinta! delen hun rij-ervaringen met Look.

We vroegen onze volgers met een fiets van Look naar hun gebruikservaringen. Eén van hen die reageerde was David Vanden Bemden. Hij schreef een review over zijn mountainbike, de Look 989. “I don’t want no other bike anymore.

david-vanden-bemden-2.jpg

“”Door de jaren heen heb ik met allerlei merken gereden, maar de mountainbikes van Look staken er bovenuit””

“Ik merk dat het fietsmerk Look wordt ondergewaardeerd. Dat is erg spijtig, want dit merk heeft heel wat te bieden. Ikzelf rij met een 989. Dit is mijn derde mountainbike van Look.

Door de jaren heen heb ik met allerlei merken gereden, maar de mountainbikes van Look staken er bovenuit. Zelfs met mijn 26’er hardtail had ik al enorm veel comfort, zonder enige zijdelingse stijfheid te verliezen. De 29’er die ik nu heb (zie de foto’s) is een absolute racebom. En toch is Look er weer in geslaagd om dat ‘ding’ comfortabel te maken. Daar waar mijn (hardtail)medefietsers op slechte, hobbelige ondergrond recht op de pedalen moeten, kan ik gewoon blijven zitten en win ik terrein.

Er zijn veel criticasters die de geïntegreerde zadelpen en stuurpen maar al te graag afbreken. Wel, als je het mij vraagt zijn dat de mensen die er nog nooit mee gereden hebben… Ik merk juist dat je er meteen goed op zit en dat de sturing zeer direct en agressief is. I don’t want no other bike anymore!

david-vanden-bemden.jpg