Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Listnride: het Airbnb-concept in fietsland

Hoe makkelijk is het als je ergens anders bent dan thuis en je hebt een fiets bij de hand? Via het concept Listnride kun je altijd aan een fiets geraken, waar je op dat moment ook bent. Tenminste, dat is waar de organisatie naartoe wil groeien.

Veel mensen zullen vast wel eens gehoord hebben van Airbnb. Dat is het concept waarbij je je huis te huur via een platform aanbiedt aan gasten. Listnride – je spreekt het uit als list and ride – heeft dezelfde basisgedachte, alleen dan met fietsen. Als je in Berlijn bent en je zoekt daar een racefiets, dan kun je via Listnride nagaan of in de buurt iets passends wordt aangeboden.

Op Listnride wordt van alles aangeboden: racefietsen, e-bikes, mountainbikes, stadsfietsen en zelfs tandems. Als er iets tussenzit maak je afspraken met de eigenaar van de fiets die bereid is hem te verhuren. Je kunt fietsen huren voor een dag(deel) of voor een week. Na afloop breng je de tweewieler weer terug bij de eigenaar.

Het nadeel is dat je afhankelijk bent van wat er op welke plek wordt aangeboden. Een snelle check leert dat nog behoorlijk wat grijze vlekken zijn. Maar ‘inspiratiebron’ Airbnb is natuurlijk in de afgelopen tijd ook in razend tempo gegroeid. Het zijn overigens niet alleen particulieren die een fiets via Listnride verhuren, er zitten ook dealers tussen die hun testfietsen aanbieden.

Verhuur je fiets
Je kunt natuurlijk ook besluiten je fiets te verhuren. Je mag zelf het bedrag bepalen waarvoor je je tweewieler in de etalage zet. Als er een gegadigde is besluit je zelf of je wel of niet met hem of haar in zee gaat.

Om het vertrouwen in elkaar te vergroten – tot aan het overdrachtsmoment ben je immers vreemden voor elkaar – vult iedereen die met Listnride werkt een profiel in. Ook word je geverifieerd. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen te delen. Listnride staat garant en verzekert de fiets tot een bedrag van 5.000 euro bij schade, verlies of diefstal.

Aandelen
Listnride is als aangegeven een organisatie die nog groeiende is. Ze is op zoek naar investeerders. Aandelen zijn te koop via Seedrs. Als je geld in Listnride wil steken, dan kan dat al vanaf 50 euro.