Deel dit artikel:

Limburgs Mooiste biedt nu ook gravelroute

Elk jaar weer is Vebego Limburgs Mooiste één van de hoogtepunten op de Nederlandse kalender met toertochten. Dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Nieuw is dat er naast racefietsers en MTB’ers nu ook aan gravelaars wordt gedacht. De inschrijvingen voor de 31ste editie zijn inmiddels geopend.

De organisatie van Vebego Limburgs Mooiste heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Er is werk gemaakt van nieuwe routes. Deze leiden je op zaterdag 25 mei over onder meer uitdagende (land)wegen en stevige klimmetjes door het heuvelland van Zuid-Limburg. Voor racefietsers zijn er acht routes (tot 220 kilometer met 2.800 hoogtemeters) en voor MTB’ers zijn er drie (tot 110 kilometer met 1.400 hoogtemeters).

Verrassende gravelpaden

Nieuw aan het concept van Vebego Limburgs Mooiste is dat er een gravelroute aan het programma is toegevoegd. Deze is 90 kilometer lang en samengesteld door Swett Cycles. Onderweg doe je mooie en verrassende gravelpaden in Zuid-Limburg aan en passeer je twee serviceposten van de organisatie. De route wordt enkel uitgezet met GPS.

Twee dagen plezier

Vebego Limburgs Mooiste begint al op vrijdag 24 mei. Die dag opent de camping zijn deuren en start tevens de Limburg Mooiste Fietsmarkt waar je diverse stands vindt. Voor kinderen is er de Dikkebanden Race – Kids Ride. Een deejay en live muziek zorgen voor een gezellige sfeer. De fietstochten vinden allemaal op zaterdag 25 mei plaats. Ga voor meer informatie over het programma en inschrijvingen naar de website van Vebego Limburgs Mooiste.