Deel dit artikel:

Le Col en Cancellara kruipen samen achter ontwerptafel

Ook al is hij inmiddels een paar jaar gestopt, Fabian Cancellara is en blijft een wielericoon. Le Col eert de succesvolle Zwitser met een kledingcollectie die in nauwe samenwerking tot stand is gekomen. Le Col X Cancellara is vanaf nu in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar via het direct-to-consumer merk uit Engeland.

De collectie Le Col X Cancellara bevat twee shirt en twee broeken, naast sokken en een koerspet. Qua kleurgebruik hebben de ontwerpers zich laten inspireren door momenten uit zijn loopbaan en ploegen waarvoor Cancellara heeft gereden. De kleuren zijn een kwinkslag naar de shirts die hij droeg aan het begin van zijn carrière bij Fassa Bortolo, als Zwitsers en olympisch kampioen en in zijn tijd bij Leopard-Trek. Het shirt van die tijd vindt Cancellara naar eigen zeggen nog altijd een van de mooiste die hij heeft gedragen. De mix van kleuren heeft een stijlvolle en gewaagde collectie opgeleverd.

Het absolute topshirt is de Pro Aero. Het gaat hierbij om performancekleding die getest is in de windtunnel. Strategisch geplaatste stoffen moeten de wind beter langs de mouwen en voorkant van het shirt geleiden ter vermindering van de weerstand. Het shirt voert vocht snel af en heeft subtiele reflecterende details en grippers. Op de linkerachterzak zijn de belangrijkste prestaties van Cancellara afgebeeld. Aan de rechterkant zien we dan weer een Romeinse strijdhelm, verwijzend naar de bijnaam ‘Spartacus’. Het Pro Aero-shirt wordt gecombineerd met de Pro Bib Shorts.

Wie van een meer ontspannen, losse fit houdt voor alledaagse ritten, komt uit bij de Sport-lijn. Het shirt hiervan scoort minder hoog als het gaat om aerodynamica, maar heeft wel een soortgelijk aansprekend design. In de basis is gekozen voor zwart. Aan de linkerzijde zijn elementen uit de Zwitserse vlag te zien. Op de achterkant is er dan weer een verwijzing naar de bijnaam en de erelijst van Cancellara. Bij de Sport Jersey hoort de Sport Bib Shorts.

Online verkrijgbaar
De Le Col X Cancellara-collectie is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar. Er zijn modellen voor heren en dames. De Pro Aero kost 185 euro, de bijbehorende broek 215 euro. De Sport Jersey heeft een prijskaartje van 120. Le Col biedt de broek dan weer aan voor 165 euro. De sokken (19 euro) en pet (26 euro) maken de collectie compleet. Ga voor meer informatie naar de website van Le Col.

Gerelateerde artikels