Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

L8: de nieuwe bib shorts van Megmeister met zelf ontwikkeld zeem

Megmeister brengt met de L8 een nieuwe bib shorts op de markt. Deze is voorzien van een zeem dat Megmeister zelf heeft ontwikkeld. De naam is een hele mond vol: het 3D Warp Aero Suspension Systeem. Afgekort: 3D WAS-Systeem.

Het internationaal opererende merk van geestelijk vader Jos Ruiterman heeft twee jaar de tijd genomen het zeem te ontwikkelen. Het resultaat is, zo claimt Megmeister althans zelf, dat het een betere drukverdeling biedt. In een persbericht strooit Megmeister meermaals met een hoog percentage van 40 procent: de drukverdeling bij het 3D WAS-Systeem zou 40 procent beter zijn dan bij andere kwaliteitszemen (die het bedrijf zelf heeft getest).

Of de lat echt zoveel hoger ligt, kunnen we niet natrekken. Wel geeft Megmeister in het schrijven enige uitleg over gemaakte keuzes bij de ontwikkeling. Het merk stelt met een schuin oog naar de auto-industrie te hebben gekeken. Op basis daarvan heeft Megmeister besloten werk te maken van zowel demping als vering.

Jos Ruiterman: “Waarom hebben we naar autovering gekeken? Daar spelen twee krachten: vering en demping. De vering zorgt dat het wiel op en neer kan gaan om hobbels in de weg ‘glad’ te maken en de demping zorgt ervoor dat als de vering ingedrukt wordt deze niet gelijk terug schiet en het wiel los komt van de weg. Dit concept waarbij vering en demping nauwkeurig afgesteld zijn voor optimaal resultaat hebben we in het zeem van onze nieuwe bib shorts ingebouwd.”

Compressie

De broek zelf is vanaf nul ontworpen. Daarbij hebben de ontwikkelaars specifiek gelet op de pasvorm. De stof (Cool Touch 4 Way geweven) stretcht in vier richtingen, voorziet in compressie en helpt zo de doorbloeding te verbeteren waardoor vermoeidheid langer uitblijft. De broek kruipt niet omhoog, mede dankzij de geïntegreerde gripper. De naadloze, geweven achterzijde bestaat uit mesh dat goed ademt.