Deel dit artikel:

Kunstenares Caitlin Fielder gebruikt Chapter2 TOA als canvas

Chapter2 brengt kunst en aero samen met zijn haar Artist Collaboration Project. Dit allereerste Artist Collaboration Project toont de kunst van Caitlin Fielder op de Chapter2 TOA-frameset.

Voor wie het niet weet: de Chapter2 TOA is de ‘performance all-road’ fiets van het merk, maar laat je niet misleiden door de beschrijving; dit is een nogal snelle machine. De TOA is een directe evolutie van de oorspronkelijke Tere racefiets, maar biedt meer all-road en prestatievoordelen. De aero-vormen van de TOA blijken een perfect canvas voor een vaardige hand.

Caitlin schildert al vele jaren en heeft onlangs haar aandacht verlegd naar het customizen van fietsschoenen. Ze heeft schoenontwerpen gemaakt voor een aantal bekende wielrenners, onder wie UAE Team Emirates-renner George Bennett uit Nieuw-Zeeland. Caitlins projecten omvatten ook schoenen voor Michael ‘Bling’ Matthews, Daryl Impey, Luke Durbridge, Esteban Chaves en vele andere WorldTour-renners. Ze is zelf ook sportief: ze neemt deel aan ’s werelds zwaarste ultra hardloopevenementen.

Een diepgewortelde liefde voor Nieuw-Zeeland verbindt Caitlin en Chapter2 in de basis. Met deze samenwerking brengen de kunstenares en het merk een eerbetoon aan hun gezamenlijke roots. Er is bij het ontwerp gebruik gemaakt van de zilveren varen, het nationale symbool van Nieuw-Zeeland. Caitlin kocht echte varens in het Abel Tasman National Park om ze zo goed mogelijk op de frameset aan te kunnen brengen.

“We zijn vereerd en bevoorrecht om onze Artist Edition-collectie te lanceren met Caitlin Fielder. Het is een logische keuze voor Chapter2. Ze is de belichaming van onze kernwaarden: kunst, fietsen en Nieuw-Zeeland. Daarnaast is Caitlin een geweldige kunstenares, die een veelzijdige dimensie toevoegt aan haar visie”, zegt Micheal Pryde, oprichter van Chapter2.

Wereldwijd zullen er slechts 50 exemplaren van deze limited-edition frameset beschikbaar zijn. Elk frameset wordt geleverd met een persoonlijk gesigneerd certificaat van echtheid. De Artist Collaboration Project framesets zijn verkrijgbaar via een select aantal dealers en de Chapter2 website (prijs per set: 4.099 euro). De pre-orderfase eindigt op 13 mei. De framesets met gouden details worden naar verwachting in september dit jaar geleverd.