Grinta! met een hart voor de 1000 km!

Dit jaar is het fietsmagazine Grinta! mediapartner van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Da’s niet zo gek want ‘grinta’ (of wilskracht, wilskracht, goesting om ertegenaan te gaan) is misschien wel dé belangrijkste component voor heel wat mensen die te maken krijgen met kanker. Bovendien vinden we de 1000 km gewoonweg het warmste fietsevent van het land. Dui-zen-den fietsers zijn in het Hemelvaartweekend in de weer om kilometers te malen voor de broodnodige financiering van kankeronderzoek. En Grinta! is erbij! Wat wij zoal deden om de 1000 km in de schijnwerpers te zetten? Lees even mee!

Parcoursvoorstellingen: de video’s

We realiseerden de vijf clips waarin het parcours van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt toegelicht. Enerzijds de vier ritten in eigen land: daarvoor trokken we richting de nieuwsstudio van Goedele Wachters en gingen we langs bij Geert De Vlieger. Anderzijds de ritten van het Internationaal peloton die werden toegelicht door weerman Bram Verbruggen. Check alle parcoursvideo’s op de website van de 1000 km.

Fietstipvideo: zo fiets je in peloton! ​

Fietsen in peloton: hoe doe je dat? Da’s belangrijk om weten als je als deelnemer één of meerdere ritten meepikt van de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Daarom maakten we met onze redactie een fietstipvideo met allerlei tips & tricks voor wie fietst in een peloton. Zeker de moeite waard om even te bekijken vooraleer je aan je fietsavontuur in Mechelen of in één van de vier middagsteden begint!

Magazine ‘KOM OP en sport!’

In een 36 bladzijden tellend magazine vertellen we het verhaal van Kom op tegen Kanker en de initiatieven om via de fondsenwerving van enkele grote sportieve events (zoals de 1000 km maar ook de 100km-run en de Col op) de strijd tegen kanker te financieren. Niet alleen peters en meters van de diverse acties komen aan het woord, ook mensen die achter de schermen én deelnemers doen hun enthousiaste zegje over de sportieve fondsenwervende events van Kom op tegen Kanker. Het magazine werd als bijlage bij Grinta! 102 gevoegd.

Beluister onze KOTK-podcasts!

‘Arrivee’ is het podcastkanaal van Grinta!. Welnu, in vijf afleveringen van onze podcast komt het Kom op tegen Kanker-verhaal wel héél uitdrukkelijk aan bod. Zo is er een aflevering met KOTK-directeur David Vansteenbrugge en de Col op-peter Bert De Backer. En in twee KOTK-specials nemen onder meer Goedele Wachters en Geert De Vlieger plaats achter onze microfoon. Binnenkort volgen er nog twee afleveringen met het oog op de Col op.

Petjesactie tijdens de 1000 km

Petje op! En toon grinta! Misschien slaag jij er wel in om één van de 2000 custom koerspetjes te scoren tijdens de 1000 km. De deelnemers aan het Internationaal Peloton, de solorijders én de wegkapiteins krijgen er sowieso al eentje. Maar de andere petjes kan je misschien (letterlijk) op de kop tikken in Mechelen of op de middagsteden. Een koerspetje dat als aandenken kan fungeren voor een hopelijk onvergetelijke fietsvierdaagse voor jou en/of je team!

Stickers voor helm en fiets!

Niet opgeven! Bluvn goan! Grinta tonen! Daar draait het ‘m op tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Speciaal voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker liet Grinta! een stickervel produceren met enkele van dat soort slogans op. Die kleine stickertjes kan je kwijt op je fietsframe, stuurpen of fietshelm. En wees gerust: leverancier Fietsstickers.be is resoluut, de stickertjes zullen je fietsframe niet beschadigen!

Lees en volg Grinta!

Natuurlijk willen we dat jij, de 1000 km-fietser, Grinta! leert kennen. Hét fietsplatform van de Lage Landen is overigens véél meer dan een fietsmagazine. We organiseren ook groepsritten en fietsreizen, we maken podcasts, video’s, nieuwsbrieven en zoveel meer. Volg ons op sociale media. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Neem eens deel aan één van onze evenementen. Of abonneer je gewoon op ons tweemaandelijks magazine. Want abonnee worden, is héél slim. Je bespaart niet alleen centjes en krijgt niet alleen een geschenk, in the end word je ook gewoon een beter fietser!