Deel dit artikel:

Koffiets: Peloton de Paris in Mechelen

Stop je tijdens een rit weleens voor een tas koffie? Grinta! bezocht de afgelopen tijd een reeks zaken met een passie voor zowel koffie als fietsen. We brachten die onder in de Koffiets-serie. Eén van de zaken is Peloton de Paris in Mechelen.

Lang voor koffiebars in Vlaanderen hip werden, zag Peloton de Paris in het hart van Mechelen het levenslicht. Eigenaars Vincent en Wendy waren fan van bikepacken en beslisten die sfeer in Vlaanderen te introduceren via een koffiebar. Honderd procent Belgisch dus, want de naam verwijst naar de familienaam van oprichter Vincent Van Parys. In navolging van fietswinkels, die vaak hun eigen naam gebruiken, vertaalde Vincent zijn familienaam naar het Frans. De alliteratie met Peloton deed de rest.

Peloton de Paris werd dan wel opgestart als fietscafé, het evolueerde sterk door de ontwikkeling van eigen fietskledij met een unieke look gericht op de gravel community. Je kan er ook terecht voor een custom fiets, die volledig naar jouw wens wordt opgebouwd in het atelier. Nog bijzonder: de geadopteerde hond Trixie heet de binnenkomende fietsers één voor één welkom.

Is er ook koffie? Uiteraard. De gebruikte koffiebonen komen van koffiebrander NOIR uit Leuven. Hun bonen van het merk Tane zijn traceerbare single origin bonen. Er worden geen blends gemaakt en er is geen verschil tussen filter- en espressobonen. Zo willen ze een optimale eenduidige smaak bereiken. Bij Peloton de Paris ligt geen uitgebreide menukaart. Je krijgt er wel de gebruikelijke extra’s zoals een taartje, brownie of een koffiekoek. Behalve koffie drink je er bier van de maand, Vedett of een frisdrank.

De bar doet ook dienst als flagship store. Je fiets parkeer je netjes binnen, je koffie drink je tussen de uitgestalde kledij. Koers op TV? Er is een groot scherm beschikbaar. Er werd inmiddels een PdP-community opgebouwd die verder gaat dan de Vlaamse grenzen. Zo was er al een social ride in Tokio. Vanuit Mechelen op het fietsmenu: Social Saturday Rides en evenementen als Peloton de Paris-Roubaix of de gravelrit Dusty Moon. Moon, een verwijzing naar de Mechelse Manenblussers. En Dusty omwille van stof. En de dorst natuurlijk. Mede door het pionierschap, de hoogste score.

  • Ga voor meer informatie naar de website
  • Adres: Hoogstraat 49, 2800 Mechelen