Deel dit artikel:

Koffiets: MUR Coffee & Cycling in Hoei

Grinta! bezocht de afgelopen tijd een reeks zaken met een passie voor zowel koffie als fietsen. Het zijn ideale plekken om een tussenstop te plannen. Een van de zaken uit de Koffiets-serie is MUR Coffee & Cycling in Hoei.

Bernard en Edward verwelkomen je in het centrum van Hoei, met de bekende slotklim van de Waalse Pijl  om de hoek. De twee enthousiaste heren proberen bekendheid te geven aan een concept dat in Wallonië nog minder booming is. Samen met Le Coffee Ride in Coo, zijn ze voorlopig de enige twee fietskoffiebars ten zuiden van de taalgrens. Het terras op de Place Saint-Séverin bestaat alvast uit kasseien zodat ook Vlamingen zich meteen thuis voelen. Het doelpubliek is ruimer dan fietsers, maar gehuld in lycra heb je uiteraard een streepje voor.

Voor de koffiebonen werken ze samen met OR Coffee en dat resulteert in lekkere koffiespecialiteiten. Het overige aanbod is klassiek en verzorgd. Een kleine lunch (een MUR-sandwich of assiette Grands Tours) en de klassieke sweets, thee en homemade limonades. Als MUR je eindhalte is, behoort ook een aperitiefje tot de mogelijkheden.

Op de benedenverdieping is het interieur strak maar een beetje kil naar ons gevoel. Je hebt er wel de wanddecoratie die verwijst naar de klassiekers en je kan er naar wedstrijden op televisie kijken. Op de gezelligere eerste verdieping staat een retro fiets en sofa in de boetiek met kledij voor fietsers. Truitjes en schoenen, petjes en sokken. Je vindt er truitjes met het bekende Huy-opschrift, zoals het op de weg prijkt. Ook het toilet bevindt zich boven en is met de vele foto’s uit het verleden het opstapje waard.

Op de website van MUR staan enkele fietsroutes. Gravel langs dertien kapelletjes of met de racefiets naar Maredsous bijvoorbeeld. Georganiseerde ritten zijn er met ‘Sorties MUR’ op zaterdag, waarvan de aankondigingen te volgen zijn via de sociale media. Af en toe trekken ze er ook Ladies Only op uit. Onze conclusie: beneden een uitstekende koffie en boven een leuke shop. Kies een startpunt op de gewenste afstand van Hoei en maak er je tussenstop van. Bij voorkeur na de beklimming van de Muur.

  • Ga naar de website
  • Adres: Place Saint-Séverin 7, 4500 Huy